Dennis Rodman kommer nu med et opråb til de mange amerikanere, som har været involveret i raceoptøjer i en række storbyer i de seneste dage.

Den tidligere NBA-stjerne mener, Black Lives Matter-demonstrationerne er kørt af sporet.

Det siger han i en Instagram-video.

»Jeg mener, der er brug for, at nogen kommer ud og siger: ‘Hey, hvorfor plyndrer vi? Hvorfor stjæler vi? Hvorfor laver vi mere ballade, flere problemer og den slags’. Lad os i stedet komme til det, det virkelig handler om. Du er nødt til at protestere på den rigtige måde,« siger Dennis Rodman og fortsætter:

Foto: Mark RALSTON
Vis mere

»Du skal ikke gå ud og brænde ting ned, stjæle ting, brænde ting og den slags. Vi er nødt til at holde sammen på tingene. Vi har nok udfordringer med coronavirussen lige nu. Vi har nok udfordringer. Men når det her sker, så skaber vi bare endnu flere,« siger han.

Og det er særligt de unge demonstranter, som Dennis Rodman forsøger at påvirke med sit indspark i debatten.

»Hvorfor gør vi det her? Hvorfor skader vi hinanden igen? Hvorfor hjælper vi ikke hinanden, holder hinanden i hånden og forsøger at løse problemet? Vi skabte ikke problemet, men vi kan hjælpe.«

»Særligt den nye generation fra det 21. århundrede. Hjælp os ældre, som forstår det her. Lad være med at gøre det værre. Vær søde at forstå, at vi skal leve sammen. Vi er mennesker. Vi er ikke fucking dyr. Vi er mennesker,« siger Dennis Rodman.

Der har været demonstrationer og optøjer over hele USA i den seneste uge, efter afroamerikanske George Floyd blev dræbt i forbindelse med en anholdelse.

Her pressede den hvide betjent Derek Chauvin sit knæ mod den liggende George Floyds hals i næsten ni minutter.

Derek Chauvin er siden blevet sigtet for drab og uagtsomt manddrab.