Michael Laudrups uforløste ungdomslinje.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Om et år ved vi, om Brøndby og Michael Laudrup er geniale.

Eller bare fattige og på vej bagud i den orkestergrav, hvor klubben i et par årtier har haft buen på førsteviolinen.

Den bue spiller nu i SAS-ligaens mere menneskelige rækker. Brøndby og Laudrup er på en omvej, der kan føre til succes. Eller det modsatte.

Som et udslag af den økonomiske virkelighed skal stadionspeakeren på Brøndby nu om dage håbe på, at de trofaste kan huske efternavnene, når han annoncerer de dåbsgivne fornavne. Trods godt 15.000 tilskuere i aftes var tribunetaget ikke ligefrem ved at lette, når navne som Cagara, Retov, Olesen og Kahlenberg blev råbt op. De er alle levende eksempler på den ungdoms-evolution - ikke at forveksle med revolution - som klubben er i gang med.

Hvis Laudrups spillekoncept bliver forløst i 90 minutters godt fodbold i mange kampe i træk, er evolutionen genial. Og kan tilmed blive særdeles indbringende for klubben.

Arbejdet kræver tålmodighed. Det beviste kampen mod Esbjerg i går endnu en gang. En rigtig fin Brøndby-åbning fes ud i nervøst og dårligt sammenhængende spil mod et klart defineret og især på midtbanen ganske velfungerende Esbjerg-hold.

Men spørgsmålet er, om Brøndby og Michael Laudrup har den tålmodighed.

Holdet fungerer ikke hverken harmonisk eller kontinuerligt i organisationen. Der er dygtige spillere. Der er mod i det spillemæssige 4-3-3 udgangspunkt. Der er fremtid i den ungdommelige personale-håndtering.

Men det er efterhånden også et faktum, at den gule tråd - Brøndby/Laudrups svar på langsigtet sportslig strategi - kun er synlig i det meget lange stræk, hvor ungdomslinjen kan fundere en ny gylden fremtid.

I nutiden er Brøndby ved at blive en relativ blød mellemvare.

I går foretog Laudrup/John Jensen for første gang et længe efterlyst forsøg på at få et mandfolk frem på midtbanen. Med Auri Skarbalius i centerforsvaret blev der plads til at benytte Morten Wieghorst i midtbanens startopstilling. Det stabiliserede, men ikke nok til, at Brøndby formåede at sætte sig på kampen efter Thomas Kahlenbergs smukke føringsmål.

4-3-3 systemet er især gået ud over Peter Madsen, der tilsyneladende kun fungerer optimalt i en 4-4-2 formation. Men der er formentlig meget lang vej til, at Michael Laudrup vil indkassere det image-mæssige nederlag, det vil være at lave »en Hareide« - nemlig at vende tilbage til det traditionelle Brøndby-system: 4-4-2.

Nu er det bestemt ingen skam at miste point til et godt hold som Esbjerg. Det er heller ingen katastrofe at befinde sig på fjerdepladsen. Men det bekymrende for Brøndby er, at det begynder at ligne en psykisk barriere. Holdet var tæt på at knække efter Esbjergs udligning, og hele stadion rundt fornemmede man det brændende behov for en sejr.

Det er faktisk den tilstand, man i AB kalder angsten for at vinde.

Der resterer tre runder før vinterpausen. Brøndby møder blandt andet de to oprykkere, Køge og Farum.

At det er svært nok, er allerede bevist en gang af Køge.