Den australske Ironman-legende Dean Mercer er død.

Det skriver News.com.

Dean Mercer kom kørende i sin bil ved Gold Coast i Australien, da han blev ramt af et hjertestop og efterfølgende kolliderede med et hegn. Han blev 47 år gammel og efterlader sig hustru og fire børn.

Familien til den afdøde stjerne kom kort efter ulykken med en kommentar til hans fans.

»Det er med stor sorg, at vi kan fortælle, at vores elskede Dean, mand til Reen (Dean Mercers kone red.), far til Brayden, 13, Rory, 11, Lachlan, 9, og Joshua, 6, afgik ved døden tidligere i dag som følge af en ulykke i Gold Coast,« lød det i en meddelelse fra familien.

»Dean var på vej hjem fra en tidlig morgentræning, hvor han skulle købe ind til familien, da han fik et hjertestop i bilen og kørte ind i et hegn på Markeri Street,« lyder det uddybende.

Kort efter uheldet ankom ambulanceredere til ulykkestedet. Han blev hastet til hospitalet men blev ramt af endnu et hjertestop kort inden ankomsten til Gold Coast University Hospital og døde.

Den bedrøvende nyhed overbragte Dean Mercers kone til børnene efter, at hun hentede dem i skole.

»Dean var en fantastisk mand og kærlig far,« lød en anden udtalelse fra familien.

Vidner til ulykken fortæller, at de så Dean Mercer køre sin store bil gennem et hegn til en ejendom. En af vidnerne var ejeren af den ejendom, som Dean Mercer kørte ind i.

»Klokken var lidt i syv, da jeg hørte højt brag. Jeg gik ud for at se, og der holdt en bil på min ejendom. Jeg løb ind igen og vækkede min kone og sagde ’der holder en bil i baghaven’. To andre mennesker var allerede kommet for at hjælpe til, og vi ringede hurtigt til ambulancen,« siger ejeren om ejendommen, der dog ikke ønsker sit navn frem.

Dean Mercer blev professionel ironman i en alder af blot 15 år. Han konkurrerede fra 1987 til 2010 og vandt blandt andet de australske mesterskaber i ironman i 1989 og 1995.