Hvis du stadig har ondt i armene over at juble, så forstår man det godt.

For 2022 var et dansk sportsår, vi aldrig glemmer!

Landets topatleter har præsteret på et tårnhøjt niveau, mens hele Danmark har siddet klistret til tv-skærmene og overværet det ene drama efter det andet.

Men hvem af de danske helte, som har skabt minder for livet, har stået for den største præstation?

Jonas Vingegaard triumferede i årets Tour de France.
Jonas Vingegaard triumferede i årets Tour de France. Foto: YOAN VALAT
Vis mere

Hvem skal hyldes ved det storslåede SPORT 2022-arrangementet 7. januar i 2023? Et show, du i øvrigt kan vinde billetter til nederst i artiklen.

B.T. har spurgt danskerne, hvem de synes, der fortjener den prestigefyldte B.T. Guld-pris for årets sportspræstation, og her er feltet nu skåret ned til 10 indstillede kandidater, der på hver sin måde har sat sig på sportstronerne verden over.

De 10 kandidater er netop blevet præsenteret for 40 af landets største atleter, og de skal nu afgøre, hvem der vinder sportens egen pris.

Herunder kan du se, hvilke 10 atleter B.T.s læsere har indstillet til prisen:

Viktor Axelsen har vundet B.T. Guld de seneste to år.
Viktor Axelsen har vundet B.T. Guld de seneste to år. Foto: DIEGO AZUBEL
Vis mere

VIKTOR AXELSEN
Badmintonstjernen har fejet gulv med alle konkurrenterne i 2022, hvor han blot har tabt tre kampe. VM-guld, EM-guld, All England og sæsonfinalen er blot nogle af de triumfer, som den 28-årige fynbo har stået for de seneste 12 måneder.

ANNE MARIE RINDOM
Dronningen af sejlads. Den forsvarende olympiske mester nappede endnu en gang guld, da hun for tredje gang i karrieren vandt VM i Laser Radial-klassen.

HOLGER RUNE
Den unge tenniskomet har taget hele verden med storm, hvor han er braget ind som nummer 11 på verdensranglisten. Tre ATP-titler og en sensationel kvartfinaleplads ved French Open giver ham en indstilling til prisen.

CHRISTIAN ERIKSEN
Et vanvittigt comeback til topfodbold efter sit hjertestop i Parken. Det er, hvad landsholdsstjernen har formået at gøre i et år, hvor han har sparket sig ind som én af de største stjerner i Premier League.

Christian Eriksen har indtaget fodboldverdenen efter sit kollaps under EM.
Christian Eriksen har indtaget fodboldverdenen efter sit kollaps under EM. Foto: DAVID KLEIN
Vis mere

MAGNUS CORT
Alle, der så den storslåede Tour de France-start i Danmark, glemmer aldrig Magnus Cort. Det bornholmske overskæg indtog rollen som udbrudshelt på de danske landeveje, inden han hentede sin anden etapesejr i verdens største cykelløb.

DRESSURLANDSHOLDET
Stod for en historisk præstation, da Danmark for første gang nogensinde kunne kalde sig verdensmester i dressur.

CATHRINE LAUDRUP-DUFOUR
Dansk ridesports største stjerne. I 2022 hentede hun blandt andet to VM-sølvmedaljer, ligesom hun også var en del af det gyldne dressurlandshold.

MADS PEDERSEN
Han får muligvis aldrig så god en sæson, som han har haft i år. Cykelstjernen vandt i overlegen stil en etapesejr i Tour de France, ligesom han efterfølgende spurtede sig til tre etapesejre og den grønne pointtrøje i Vuelta a España.

Cathrine Laudrup-Dufour (tv.) hentede flere VM-medaljer hjem i 2022.
Cathrine Laudrup-Dufour (tv.) hentede flere VM-medaljer hjem i 2022. Foto: Friso Gentsch
Vis mere

HÅNDBOLDKVINDERNE
Dansk kvindehåndbold er for alvor tilbage i verdenstoppen. Det beviste de danske håndboldkvinder, da de i november hentede EM-sølv. Den første finaleplads i 18 år!

JONAS VINGEGAARD
Sommerens helt store superstjerne. Vandt på overbevisende vis Tour de France efter tre ugers drabelige dueller med den slovenske rival Tadej Pogacar. En rød-hvid Tour-fest, som vi aldrig glemmer.