Astralis skyder sig mod 500.000 dollars.

Det danske E-Sport-hold spillede sig torsdag aften i finalen i ELEAGUE CS:GO i Austin, Texas, og står nu med muligheden for at vinde finalen og dermed 3,15 millioner kroner. Man er allerede sikret 150.000 dollars i præmiepenge.

I semifinalen var det holdet Cloud9, som fik danskernes kærlighed at føle i skyde- og strategispillet. Cloud9 vandt ellers første bane - et såkaldt 'map' - og fortsatte dominansen indtil stillingen 14-9. Herfra tog Astralis over og vandt med 16-14.

Det næste 'map' vandt Astralis med 16-4 i en magtdemonstration i amerikanernes egen hule, og nu er man til stor glæde klar til finalen mod FaZe Clan, der slog det danske hold North i sin semifinale.

Lukas “gla1ve” Rossander, der er In-game Leader for Astralis, er tilfreds.

»Det var en rimelig episk semifinale, hvor Cloud9 havde os helt nede i sækken, men vi formåede på én eller anden måde at komme tilbage. Vores start gik slet ikke, som vi havde tænkt os og vi spillede i perioder rimeligt dårligt, men vi kom tilbage på sporet og i sidste map kørte vi dem over,« siger han i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Vi havde nok håbet på en dansk finale, men nu vandt FaZe Clan over North, så vi må vente med den store danske finale til senere. Forhåbentlig kan den komme til BLAST-turneringen i Royal Arena i november (turneringen bliver afviklet 24. og 25. november, red.).«

Det bliver tæt i finalen mellem Astralis og FaZe, som har 20 indbyrdes opgør i CS:GO-historien. Begge hold har vundet 10 kampe hver.

Finalen bliver spillet 04.00 lørdag morgen dansk tid.