Lyt til artiklen

Frederik Vesti fik masser af tid i Mercedes-raceren, da sæsonens afsluttende test i Formel 1 blev afholdt.

For første gang i sit liv fik Frederik Vesti mulighed for at prøve sig af bag rattet i en Formel 1-bil, da han tirsdag deltog i sæsonens afsluttende testsession i Abu Dhabi.

Vesti, der er tilknyttet Mercedes-holdets talentakademi, kørte adskillige omgange i den bil, som Lewis Hamilton har siddet i hele sæsonen.

Hele 124 af slagsen blev det til for den unge dansker på Yas Marina-banen i ørkenstaten.

Omgangstiderne fra testsessionen kan der ikke udledes ret meget af i forhold til styrkeforholdene i den kommende sæson og kørernes generelle evner. Det vil Frederik Vesti nok være enig i.

Hans bedste tid var således tredjelangsomst af alle. Kun den faste Mercedes-kører George Russell og Vestis rival fra Formel 2 Theo Pourchaire, som kørte i en Alfa Romeo, var langsommere.

Lewis Hamiltons bedste omgangstid var cirka et halvt sekund hurtigere end Frederik Vestis.

Formel 1-sæsonens sidste løb blev kørt søndag i netop Abu Dhabi, og kørerne kan efter tirsdagens testsession nu gå på ferie.

Testsessionen havde navnet 'Young Drivers Test', og alle holdene havde derfor unge, mere eller mindre uprøvede talenter med.

Mercedes havde altså givet Frederik Vesti chancen. Danskeren fik for tre uger siden beskeden om, at han skulle prøves af.

'Det har været den mest fantastiske dag. 260 kilometer i timen gennem de hurtige sving. At bremse med under 100 meter til svinget med over 300 kilometer i timen. Det er fuldstændig vanvittigt,' siger Vesti i et opslag på Instagram.

'Jeg kørte, hvad der svarer til mere end to grandprixer i en Formel 1-bil. Jeg lærte noget på hver omgang og blev bedre. Det er helt klart noget, jeg kan bruge i Formel 2 næste år.'

Med tirsdagens test har Frederik Vesti optjent nok point til at få et såkaldt Super License, som man skal have for at kunne køre i Formel 1.

Det betyder, at Mercedes fremover vil kunne gøre brug af Vesti i forbindelse med løb, hvis det er nødvendigt.

Vesti har været tilknyttet Mercedes' talentakademi siden starten af 2021. I den netop overståede sæson sluttede han på en samlet niendeplads i Formel 2-mesterskabet.

Undervejs i sæsonen tog han en enkelt sejr, da han i juni vandt et sprintløb i Baku i Aserbajdsjan.

/ritzau/