Navnet Jacob Sporon-Fiedler siger næppe særligt mange danskere noget. Men den 37-årige dansker er involveret i en kæmpe dopingsag, hvor han risikerer op mod 14 års fængsel.

Således fortælles det i dagens udgave af dagbladet Politiken, at den 37-årige dansker i retten i London har erklæret sig skyldig i at være involveret i en sag om illegal import af gigantiske mængder muskelopbyggende steroider til Storbritannien til en værdi af mindst 250 mio. kroner.

»Den her sag har været undervejs i mange år og har krævet en meget stor politiindsats, primært i Storbritanien, så det er et godt billede på, at det altså kræver ressourcer at få fat i de store spillere på det kriminelle dopingmarked. Men at danskeren nu er sigtet og har tilstået i så kæmpestor en sag, sender et vigtigt signal til andre kriminelle på det her område,« citeres Michael Ask, der er direktør i Anti Doping Danmark, blandt andet for at sige.

Går det som ventet får Jacob Sporon-Fiedler, hvis dopingprojekt begyndte i en kælder på Bramslykkevej i Valby i 2005, sin sag afgjort i retten i England i begyndelsen af næste år.