Alliancen mod Spilafhængighed har anmeldt Danske Spil til politiet.

Anmeldelsen er sket på baggrund af, at Danske Spil ifølge foreningen har målrettet markedsføring mod børn, ligesom spiludbyderen også har brugt børn i reklamer for pengespil.

Det oplyser Alliancen mod Spilafhængighed til B.T.

Derudover har foreningen også anmeldt Danske Spil for i mindst syv tilfælde at have lavet salg af væddemål til børn, der vil spille på esport.

»Der er tale om meget, meget alvorlige og systematiske overtrædelser af Spilleloven, der ifølge loven kan give fængselsstraf og inddragelse af retten til at udbyde pengespil. Derfor er det politiet og ikke vores forening, der skal efterforske disse ulovligheder,« siger Marcus Kondrup Nielsen, der er stifter af Alliancen mod Spilafhængighed.

Anmeldelsen kommer i kølvandet på Berlingskes afsløringer af den 80 procent statsejede spilgigant Danske Spil.

Her kunne avisen i starten af september fortælle, hvordan udbyderen har kommunikeret direkte med børn om odds og væddemål på esport via Twitter, selvom Spilleloven klart forbyder børn under 18 år at deltage i pengespil.

Avisen kunne samtidig påvise, hvordan Danske Spil har brugt et barn som 'ekspert' på sin YouTube-kanal, selvom udbydere af spil ikke må målrette reklamer for spil mod mindreårige – hverken 'i kommunikationsudformning eller medievalg', som det hedder.

Det er her, Alliancen mod Spilafhængighed mener, at Danske Spil har overtrådt lovgivningen. De er desuden bekymrede, fordi spiludbyderen ifølge foreningen har slettet alt gammelt indhold fra de sociale medier efter omtalen.

»Vi aner ikke, hvor mange børn Danske Spil har fået i gang med at gamble om penge via deres ulovlige metoder – det må politiets efterforskning vise. Omfanget er helt ukendt, men vi ved, at det er et fællestræk for mange spilafhængige, at de starter med at spille som børn, og det er et kæmpe problem, der kan få forfærdelige konsekvenser,« siger Marcus Kondrup Nielsen.

Danske Spil var i forbindelse med Berlingske afsløringer ude og kalde det 'dybt beklageligt' med henvisning til de tilfælde, hvor der var blevet kommunikeret med børn.

»Det er dybt beklageligt, at det er sket. De to tilfælde af kommunikation er to for meget. Det beklager vi, og vi arbejder på, at det ikke kommer til at ske igen,« sagde direktøren for Danske Licens Spil, Niels Erik Folmann, dengang til avisen.

Derefter fik Danske Spil indført en aldersbegrænsning på sin Twitter-konto, så kun myndige personer fremover kunne følge eOddsets tweets.

Nu er Alliancen mod Spilafhængighed gået skridtet videre og har anmeldt spilgiganten til politiet.

Danske Spil er blevet gjort bekendt med anmeldelsen af B.T., men oplyser, at de ikke forholder sig til anmeldelser, før de selv har hørt fra politiet.

Københavns Vestegns Politi bekræfter, at de har modtaget anmeldelsen.