Både de to danske herredoubler og damedoublen var ude i tre tætte sæt, men røg alle ud af China Open.

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen kommer ikke til at forsvare deres titel ved China Open.

Den danske badmintondouble røg torsdag ud af turneringen efter et nederlag i tre tætte sæt til Yew Sin Ong og Ee Yi Teo fra Malaysia. Danskerne tabte med cifrene 18-21, 21-14, 23-25 efter at have misbrugt tre matchbolde.

Astrup og Skaarup vandt ellers overraskende turneringen sidste år, som er deres hidtil største sejr i karrieren.

Også den anden danske herredouble i turneringen med Mathias Boe og Mads Conrad-Petersen var ude i et drama, inden de måtte se sig slået.

Her var det også et malaysisk par, der trak det længste strå i en yderst tæt affære, der endte med et dansk nederlag på 13-21, 24-22, 25-27 efter 71 minutters badminton.

Undervejs misbrugte danskerne to matchbolde. Samtidig overlevede de to matchbolde i andet sæt, og først på deres sjette matchbold vandt malaysierne.

Begge kampe var i anden runde og gjaldt billetter til kvartfinalerne, som dermed bliver uden dansk deltagelse i herredouble.

Også damedoublen med Sara Thygesen og Maiken Fruergaard er færdige i Kina efter et nederlag i tre sæt til femteseedede Greysia Polii og Apriyani Rahayu fra Indonesien med cifrene 14-21, 21-15, 18-21.

Tidligere på dagen sikrede Anders Antonsen sig til gengæld en plads i kvartfinalen i herresingle, da han slog landsmanden Rasmus Gemke i to sæt.

China Open er en Super 1000-turnering og er dermed en af sæsonens tre mest prestigefyldte turneringer sammen med All England og Indonesia Open. De tre turneringer rangerer lige under sæsonfinalen.

/ritzau/