NFL-spilleren Tom Brady er en vaskeægte verdensstjerne.

Og netop derfor er det måske ikke så dum en idé, hvis man hyrer netop sådan en til at reklamere for sit produkt. Det har det danske brillemærke Christopher Cloos gjort – med stor succes.

Tilbage i september satte den mest vindende NFL-stjerne nemlig sin signatur på et samarbejde med det danske firma, og over natten steg omsætningen så med 1.600 procent for Christopher Cloos. Sidenhen har salget så fundet et lidt mindre eksplosivt niveau. Det skriver finans.dk.

Det danske firma forventer således at få stor udbytte af samarbejdet med Tom Brady, så omsætningen for 2020 vil være hele 50 procent bedre, end hvis den legendariske quarterback ikke havde sat sin underskrift.

NFL-superstjernen Tom Brady var ansigtet udadtil for det danske brillefirma Christopher Cloos. Nu er firmaet gået konkurs.
NFL-superstjernen Tom Brady var ansigtet udadtil for det danske brillefirma Christopher Cloos. Nu er firmaet gået konkurs. Foto: Christopher Cloos
Vis mere

Og det er selv om den 43-årige Tampa Bay Buccaneers-spiller kun har været med på holdet i de sidste måneder af året.

Det fortæller Julius Langkilde, der er administrerende direktør i Christopher Cloos.

»Jeg ville gerne have en global og inspirerende figur ind, som passede til virksomhedens fortælling. Vi synes, at Tom Brady matchede det meget godt. Så prøvede vi at få ham med om bord, og det lykkedes, hvilket har været en sjov, nervepirrende og surrealistisk oplevelse,« siger han til finans.dk.

Brilleselskabet havde i 2019 en omsætning i underkanten af et tocifret millionbeløb og forventes i 2020 at hæve den til et pænt tocifret millionbeløb.

Christopher Cloos er allerede nu meget glad for samarbejdet og arbejder nu på at få endnu et navn ind, der kan hjælpe dem på det globale marked.

Julius Langkilde kan på grund af fortrolighedsklausuler ikke afsløre, hvor meget firmaet betaler Tom Brady. Han oplyser dog, at aftalen indtil videre løber tre år, og her er det planen, at samarbejdet har betalt sig selv hjem i det sidste halve år af den treårige periode.

i 2019 havde Christopher Cloos et underskud efter skat på knap en million kroner, mens forventningen er, at selskabet kan lande sit første overskud, når kalenderen siger 2022.

Tom Brady er den mest vindende spiller i NFL's historie med hele seks Super Bowl-ringe. Alle er vundet med New England Patriots, som han efter 20 år forlod i marts til fordel for Tampa Bay Buccaneers.