Ny dag, ny medalje for den danske stjerne Cathrine Laudrup-Dufour.

Hun har netop vundet VM-sølv i Grand Prix Freestyle efter et smukt ridt på hesten Vamos Amigos.

Dermed sikrede hun sig den tredje medalje af tre mulige ved det store stævne. En vild dansk præstation, der i øvrigt blev overværet af kronprinsesse Mary, der var til stede på MCH Arena.

Den danske stjerne jagtede guldet, men britiske Charlotte Fry havde dog sat barren uhyggeligt højt, da hun som tredjesidste rytter red sig suverænt ind på førstepladsen med 90,654 procent efter et vanvittigt ridt, der da også fik det danske publikum op at stå, og hun sikrede sig fuldt fortjent sejren.

Derfor stod Cathrine Laudrup-Doufour praktisk talt foran en umulig opgave, hvis hun skulle sikre sig guldet.

Efter Fry var det hollandske Dinja van Liere, der leverede varen og hun red sig ind på en endelig tredjeplads med 86,9 procent.

Dermed var der pres på danskeren, der skulle jagte en helt vild score for at slutte øverst på podiet.

Cathrine Laudrup-Dufour gjorde ellers sit og kom flyvende fra land, men desværre sneg der sig en ærgerlig taktfejl ind i en travøgning tidligt i programmet, og det trak ned i procenten.

Hun kom dog stærkt igen og endte med en score på 89,411 procent, hvilket var nok til at sikre den flotte andenplads.

Med sølvmedaljen sikrede Laudrup-Dufour sig præmiepenge for 25.000 euro – svarende til cirka 186.000 kroner.

Spændingen var intens tidligt onsdag aften på MCH Arena, og niveauet var generelt tårnhøjt fra start.

Da halvdelen af rytterne havde været i ilden, blev klassen allerede ført med lidt over 84 procent, så der var nærmest pres på fra start.

Der var også fyldt til randen på tilskuerpladserne, og det var tydeligt, hvordan publikum holdt vejret, da særligt danskerne red på banen.

Cathrine Laudrup-Dufour har ved dette års VM vundet guld i holdkonkurrencen, hvilket er historisk for det danske landshold, og sølv i Grand Prix Special – den første individuelle danske medalje ved VM i 16 år.