Lyt til artiklen

Jeppe Bay og Lasse Mølhede overraskede stort ved at sende Takuro Hoki og Yugo Kobayashi ud af Denmark Open.

Herredoublen Jeppe Bay og Lasse Mølhede overraskede tirsdag eftermiddag stort ved at sende japanerne Takuro Hoki og Yugo Kobayashi ud af badmintonturneringen Denmark Open i første runde.

Danskernes sejr lød på 21-15, 21-14, og det sender dem videre i Odense som de første danskere i Super 750-turneringen.

»Vi har det mega fedt. Vi har mødt en del af de her par det seneste år i turneringerne og været tæt på nogle gange. Det er fedt endelig at få den skalp, vi har villet have i så lang tid.«

»At vi så også gør det overlegent på hjemmebane, gør det bare endnu federe,« siger Jeppe Bay til Badminton Danmarks YouTube-kanal.

Japanerne var seedet som nummer et i turneringen, og verdensetterne stillede op som forsvarende mestre.

De var selvsagt også storfavoritter til opgøret, men Bay og Mølhede viste højt niveau.

Danskerne, der er nummer 23 i verden, så godt nok ud til at møde deres overmænd, da de tabte fem point på stribe og kom bagud 9-14 i første sæt.

Men så vandt de selv 11 af de næste 12 dueller og bragte sig i position til at levere den store overraskelse.

For øjnene af hjemmebanefansene i Odense fuldendte de præstationen ved at trække afgørende fra Hoki og Kobayashi med en formidabel slutspurt.

Til sidst kunne danskerne råbe deres glæde ud og hente den første danske sejr i arenaen i år.

Særligt i forbindelse med den danske serv havde japanerne det svært.

»Servesituationen er et af de steder, hvor Lasse og jeg kan lave en masse point. Der er ikke nogen af os, der slår vanvittigt hårdt, så vi går typisk efter at få vores point på for- og mellembanen,« forklarer Jeppe Bay.

Tidligere tirsdag røg damedoublen Alexandra Bøje og Amalie Magelund ud til et par fra Indien og er dermed færdige i Denmark Open.

Bøje kan imidlertid tage revanche i mixed double, hvor hun stiller op sammen med Mathias Christiansen. De spiller første kamp onsdag.