Lyt til artiklen

Heroic har modsat Astralis fundet vej til Royal Arena, der er vært for stor Counter-Strike-turnering.

»Jeg klager ikke.«

Man er ikke i tvivl, når Heroic-anfører Casper 'Cadian' Møller bliver spurgt til rivalen Astralis' fravær ved Blasts efterårsfinale i Royal Arena.

Sidste år blev Heroic buhet ud af tilskuerne i en af sine kampe på trods af den danske hjemmebane. Årsagen var, at Astralis var modstanderen.

Astralis har med sine store resultater på Counter-Strike-scenen som bagtæppe opbygget en stor fanbase i Danmark, mens Heroic stadig søger efter populariteten.

Men når turneringen onsdag begynder i den københavnske arena, er kun Heroic med.

Det vil Heroic udnytte til at overbevise en del af fansene, såfremt mandskabet når frem til de afgørende kampe, der spilles for øjnene af flere tusinde tilskuere.

»Det hjælper en hel del, at Astralis ikke er her, når vi skal have tilskuerne over på vores side,« siger Casper 'Cadian' Møller.

»Der er en procentdel af dem, der holder med Astralis, som er så inkarnerede, at det er, ligesom når FCK og Brøndby spiller mod hinanden. Dem kommer vi nok ikke til at omvende. Det er også helt fint.«

»Men jeg tror, at der er mange fans, der kommer til at heppe på os. For hver turnering, vi spiller, kan vi mærke, at der er flere, der bakker os op,« siger han.

Opbakningen kommer med resultaterne, mener holdkammeraten Martin 'stavn' Lund.

»Jo længere tid der går, jo flere fans får vi. Jeg tror også, det har meget at gøre med, hvad man opnår som hold. For eksempel at komme i en majorfinale eller at kunne spille i Royal Arena, uden at Astralis er der,« lyder det fra Martin 'Stavn' Lund.

Astralis har haft en skuffende sæson, der kun blev værre, da det populære hold tabte til netop Heroic i kampen om den sidste plads i efterårsfinalen.

Omvendt har Heroic skudt sig op i toppen af verdensranglisten og ligger nu nummer to. Holdet kommer til Royal Arena med sin første finale ved en majorturnering i frisk erindring.

For mindre end to uger siden nåede Heroic hele vejen til den afgørende kamp i Rio de Janeiro, men tabte til Outsiders.

»Astralis har en inkarneret fanbase i Danmark og er et stort brand. Det brand har vi ikke endnu, men vi har haft resultaterne i en lang periode,« siger 'Cadian'.

»Vi har følt, at der har manglet noget for at tage os skridtet videre. Vi har altid ramt playoffs til de majorturneringer, vi har spillet. Men vi har aldrig følt, at vi har kunnet dufte trofæet. Det var måske første gang, vi kunne det.«

»Vi er blevet et par erfaringer rigere. Det gør, at vi står endnu stærkere, næste gang vi står i et så presset miljø,« forklarer Heroics ingameleader.

Mens Astralis kæmper for at finde fodfæste igen efter en turbulent tid, satser Heroic på at distancere rivalen. I hvert fald midlertidigt.

For nylig hentede Astralis sin tidligere stjernespiller Nicolai 'dev1ce' Reedtz hjem, og hans tilstedeværelse kan alene gøre en stor forskel, mener 'Cadian'.

»Han er en sindssygt stærk spiller, og det bliver et andet Astralis, vi kommer til at møde i 2023,« vurderer han.

Verdens bedste Counter-Strike-hold kæmper i Royal Arena om en præmiepulje på 425.000 dollar. Det svarer til knap 3,1 million kroner. Der er også en billet til Blasts årsfinale på højkant.

Heroic åbner turneringen onsdag klokken 13 mod Ninjas in Pyjamas. Den og alle andre kampe på efterårsfinalens tre første dage spilles for lukkede døre.

/ritzau/