'Sløjt', 'rendestens-journalistik' og 'rottelort' rasede forskellige brugere over Onsides nye 'projekt' om kvinder, der er gift med fodboldspillere i Superligaen.

Reaktionerne til et par planlagte indslag om 'spillerkoner' har fået seerne til tasterne, da fodboldredaktør på TV3 Sport René Schrøder onsdag lancerede idéen på sin Instagram-profil.

Efterfølgende delte han opslaget på sin Twitter-profil, og det skabte øjeblikkeligt en sand shitstorm rettet mod TV3 Sport og i særdeleshed deres fodboldmagasin 'Onside', som ruller hen over skærmen efter hver Superligarunde.

Den socialdemokratiske politiker og fodboldfan Peter Hummelgaard kan sagtens følge kritikerne.

Han har selv en idé til en programserie, som han meget gerne deler med BTs læsere og redaktionen på TV3 Sport.

»Det er ikke min opgave som politiker at blande mig i, hvad TV3 sender. Men som kæmpe fodboldfan synes jeg, det er sindssygt ærgerligt. For det har bare ikke særligt meget med fodbold at gøre. Jeg er sikker på, at fodboldkonerne er både søde, sjove, smukke og spændende. Men hvorfor laver de ikke et program om dansk kvindefodbold?« spørger politikeren og uddyber forslaget:

»TV3 og Viasat vil gerne gøre sig selv til den største formidler af sport i Danmark. Og som forbruger vil jeg ti gange hellere se et indslag med kvindelige fodboldspillere, der forsøger at balancere mellem det svære valg, hvor de på den ene side er dybt passionerede med deres fodbold, men på den anden side dyrker en sportsgren, hvor der for kvindernes vedkommende ikke er særligt mange penge endnu. Der er titusindvis af piger og kvinder, som spiller fodbold. Vi har en kvindeliga, der virkelig godt kunne trænge til mere opmærksomhed. Sådan et program kan være med til at gøre, at endnu flere har lyst til at dyrke det spil, som giver så fantastisk meget glæde,« siger Peter Hummelgaard.

René Schrøder har efterfølgende givet udtryk for, at han ikke forstår, hvorfor folk kommer med så negative kommentarer over et program, de endnu ikke har set. Samme besked kommer fra ledende redaktionschef på TV3 Sport Kim Mikkelsen.

»Vi kan fuldstændig stå på mål for det, og vi er stolte af indslagene, og vi glæder os til det kommer. Vi synes, det er rigtig, rigtig godt. Til dem, der synes, det er reality og ’Forsidefruer’, der må jeg bare sige, at jeg synes, de skal se det, og så dømme det derefter,« siger Kim Mikkelsen.

Han forklarer, at der er tale om to indslag i 'Onside'. Her følger seerne fire koner eller kærester til spillere og en træner om det at være i et forhold med en fodboldspiller, og hvad det har af omkostninger og indvirkning på privatlivet og i forhold til børn, og alt hvad et familieliv indeholder.

Peter Hummelgaard, kan du ikke forstå deres forundring over kritikken, når folk ikke har set det?

»Det er sikkert rigtigt nok. Men for fodboldsentusiaster er det også svært at se, hvorfor det overhovedet lyder spændende. Det er sporten, vi er interesserede i. Jeg ville heller ikke gide se et program om kvindelige fodboldspilleres ægtemænd. Det er for mig helt og aldeles ligegyldigt set fra et sportsligt synspunkt.«

Andre læser også