Fire danske langrendsløbere skal onsdag eftermiddag forsøge at kvalificere sig til hovedløbene ved VM.

VM i nordiske skidiscipliner bliver officielt åbnet i Seefeld i Østrig onsdag aften, men på det tidspunkt har fire danskere allerede været i aktion.

Langrendsløberne Peter Marius Jensen, Joachim Rosboe, Jacob Rosboe og Tue Rømer tyvstarter onsdag eftermiddag med 10 kilometer i klassisk stil. Top-10 får adgang til at køre de egentlige VM-løb i de kommende knap to uger.

- Det er et kvalifikationsløb for dem, som ikke er direkte kvalificerede. Her skal vi gå i top-10, hvis vi skal have noget at gøre i de rigtige konkurrencer ved VM, siger Tue Rømer til Danmarks Skiforbunds facebookside.

Kvalifikationsløbet skal brede sporten ud til lande, man normalt ikke forbinder med skisport.

Det giver løbere fra de mindre langrendsnationer mulighed for at deltage ved VM, og samtidig får man sorteret de dårligste fra, inden de kommer til at stå ansigt til ansigt med verdenseliten.

Niveauet i kvalifikationen er traditionelt svingende. Ud over mange "seriøse" løbere, der kæmper om billet til det fine selskab, har man tidligere set flere "eksotiske indslag".

For to år siden blev Adrian Solano fra Venezuela berømt, da han udmattet måtte opgive efter 6,1 usikre kilometer. På det tidspunkt var han 38 minutter efter den hurtigste.

VM varer til 3. marts. De store navne træder ind torsdag, hvor det gælder sprint for både mænd og kvinder.

/ritzau/