Lyt til artiklen

Hun er simpelthen ustoppelig. Og sammen med sine holdkammerater har Cathrine Laudrup-Dufour søndag været med til at skrive historie.

For det danske dressurlandshold har netop vundet VM-guld i holdkonkurrencen for første gang nogensinde på et helt fyldt MCH Arena i Herning.

Det stod klart, efter Laudrup-Dufour som en af de sidste ryttere på banen satte en stor og tyk streg under, hvorfor hun ligger nummer to på verdensranglisten.

Presset var på hende, da hun som sidste dansker skulle i ilden, og man vidste på forhånd, at hun skulle levere en høj score på hesten Vamos Amigos for at sende Danmark til tops, inden sidste rytter fra Tyskland skulle på banen.

Og den danske stjerne leverede i den grad, da hun sammen med den blot tiårige hest red til flotte 81,864 procent foran publikum, hvor kronprinsesse Mary var iblandt som vidne til den store aften.

En score, der sendte Danmark øverst på podiet, og det var da også en tydeligt rørt og lettet Cathrine Dufour-Laudrup, der efter sit ridt kunne lade sig hylde af det ellevilde danske publikum.

Her stod det klart, at den sidste tyske rytter – Frederic Wandres – næsten skulle overpræstere ride til minimum 81,3 procent for at vippe danskerne af tronen.

Han lå fra start et stykke under danskerens score, og da der også sneg sig nogle fejl ind i programmet, stod det hurtigt klart, at guldet ville ende i danske hænder med en samlet score på 235,451 procent, mens Storbritannien med 234,223 procent tog sølv, og tyskerne måtte 'nøjes' med tredjepladsen.

Cathrine Laudrup-Dufour, her under et stævne i Aachen, var sidste rytter i ilden søndag. På hesten Vamos Amigos sikrede hun dansk guld.
Cathrine Laudrup-Dufour, her under et stævne i Aachen, var sidste rytter i ilden søndag. På hesten Vamos Amigos sikrede hun dansk guld. Foto: Volker Essler/SVEN SIMON
Vis mere

De første danske ryttere var i ilden lørdag. Her red Nanna Merrald Rasmussen til 76,724 procent, mens Carina Cassøe Krüth red til 76,863 procent.

En forrygende dansk start, og Daniel Bachmann Andersen fulgte trop som første dansker på banen søndag.

Han red til 76,584 procent, inden det hele var op til Cathrine Laudrup-Dufour, der som altid holdt hovedet koldt.

Da tyskeren havde redet, manglede en enkelt amerikansk rytter. Amerikanerne kunne dog ikke nå danskerne, der var langt foran, og dermed var der allerede fest i Herning inden sidste rytter.

VM er langtfra slut for de danske ryttere. Mandag venter første klasse i den individuelle konkurrence, hvor de alle skal ride Grand Prix Special.