Sydney. Finalen ved badmintonturneringen Australian Open blev en sur oplevelse for badmintonparret Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen.

Den andenseedede damedouble tabte søndag 10-21, 13-21 til de topseedede japanere, Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi.

Som cifrene antyder, var der ikke nogen form for spænding i kampen.

Danskerne kom foran 1-0 i både første og andet sæt, hvorefter japanerne tog teten og skabte store føringer.

Det kom danskerne sig aldrig over, og de tabte altså finalen klart.

Med sejren vandt Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi for tiende gang af 16 mulige over Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen i indbyrdes opgør.

Danskerne havde ellers vundet den seneste indbyrdes kamp, finalen ved Singapore Open i april.

Men i søndagens finale i Sydney var de danske spillere ikke i nærheden af at besejre japanerne.

Måske blev det dyrt for Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen, at de både i kvartfinalen og semifinalen spillede lange kampe i tre sæt.

I kvartfinalen afværgede danskerne tre matchbolde mod et par fra Sydkorea.

I semifinalen havde Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen selv tre matchbolde i andet sæt mod et japansk par, som dog fik tvunget kampen ud i tre sæt.

Dermed kom danskerne til at bruge endnu flere kræfter i kampen, og det kostede muligvis, da de søndag stod over for de japanske OL-guldvindere i finalen.

Det var Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi, der i august sidste år besejrede Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen i finalen ved OL i Rio.

Ved den lejlighed førte danskerne ellers 19-16 i tredje sæt, men japanerne snuppede derefter OL-guldet med fem point på stribe.

/ritzau/