Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen kom et skridt nærmere avancement fra gruppespillet ved sæsonfinalen.

Den danske herredouble Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen hentede torsdag en vigtig sejr ved sæsonfinalen i badminton.

Den danske double vandt 21-17, 21-19 over kineserne Han Chengkai og Zhou Haodong, der ligger nummer ti på verdensranglisten og er fjerdeseedet ved sæsonfinalen i Tianhe.

Astrup og Rasmussen kan nu begynde at drømme om en semifinale forud for den sidste gruppekamp fredag.

Her møder danskerne Li Junhui og Liu Yuchen, der torsdag slog Indonesiens Marcus Gideon og Kevin Sukamuljo i to sæt. Dermed har kineserne to sejre i to kampe, mens indoneserne og danskerne har en sejr hver.

Med en sejr i to sæt fredag vil danskerne være sikre på avancement, selv hvis indoneserne også vinder deres sidste kamp, og tre par dermed slutter med to sejre.

En sejr i tre sæt fredag kan også være nok for danskerne, idet to af gruppens fire par går videre.

Selv et nederlag kan vise sig at sende danskerne i semifinalen, hvis indoneserne taber til Chengkai og Haodong, men så skal der gang i regnemaskinen, idet tre par med hver en sejr så slås om en billet videre.

På grund af konflikten mellem forbundet Badminton Danmark og spillerne er Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen taget afsted uden en træner.

Det krævede dog ikke en træners indsigt at se, at danskerne var godt kørende i første sæt mod kineserne.

Efter en tæt start kom danskerne på 9-6 efter tålmodigt spil. Føringen blev hurtigt udbygget til 13-7 og 14-8, da kineserne skød ud af banen.

En række hurtige point gav kineserne håb, og de kom helt op på 15-19, før danskerne igen fandt det gode spil frem.

Ved stillingen 20-17 smashede Astrup bolden i gulvet med stor kraft, og dansk sætsejr var en realitet.

Kineserne lagde et stort pres på den danske double i begyndelsen af andet sæt og kom på 9-6, før Astrup og Rasmussen kom en anelse bedre med.

Astrup slog bolden ind på kroppen af den ene af modstanderne og udlignede til 10-10.

Astrup var i hopla og voldte kineserne store problemer, som sættet skred frem. Den store energiudladning førte til point, og danskerne bragte sig i front med 18-14.

På matchbold nummer tre kom forløsningen, og danskerne jublede over deres første sejr i turneringen.