Kenneth Zohore er brandvarm i Championship og bliver af lokalt medie sammenlignet med verdensstjerner som Cristiano Ronaldo, Diego Costa og Gonzalo Higuain.

Der synes langt fra Cristiano Ronaldo, Diego Costa og Gonzalo Higuain til danske Kenneth Zohore, men det har nu ikke stoppet det walisiske medie Wales Online i at lave en sammenligning i sidste uge.

En sammenligning, som viser, at Kenneth Zohore har en bedre statistik end de tre stjerneangribere.

Seks mål i de seneste syv kampe for Cardiff City har gjort den tidligere FC København-, Brøndby- og OB-angriber til et glohedt navn i engelsk fodbold, hvor det store fodboldmedie Whoscored.com netop har kåret ham til månedens spiller i Championship.

»Det er et kæmpe skulderklap, og jeg er da stolt af det. Det kører rigtig godt for mig for tiden, og jeg gør bare de ting, jeg længe har vidst, jeg kunne,« siger Kenneth Zohore, hvis mål har været bemærkelsesværdige.

Flere af dem, som de to i sidste weekend mod Fulham, er skabt af ham selv, hvor han løber fra det halve og hele forsvar og brager bolden op i nettaget bag målmanden.

»Det skyldes min selvtillid, der er, hvor den skal være lige nu, føler jeg. For jeg synes ikke, at de mål, jeg laver, er nogle, som jeg ikke vidste, at jeg havde i mig. Det har bare handlet om at få det vist. Og som angriber er selvtillid bare dejlig,« påpeger danskeren og uddyber:

»I nogle af de situationer, hvor jeg har fået bolden tidligt, ved jeg med det samme, at jeg nok skal få en afslutning på mål. Forsvarsspilleren stopper mig i hvert fald ikke. Det skyldes, at jeg har selvtillid, og at alt går op i en højere enhed for tiden. Det var det samme i slutningen af min tid i OB.«

Har haft gavn af trænerskifte

Den øjeblikkelige succes hænger i høj grad sammen med, at Neil Warnock i oktober afløste Paul Trollope som manager. Trollope så ikke det store lys i den danske angriber, der var i fare for at lide samme skæbne i klubben som Andreas Cornelilus.

»Hvis jeg får regelmæssigt med spilletid, laver jeg også mål. Det gør bare en stor forskel, om jeg kun får 25 minutter, eller om man har den tillid fra sin træner, at man ved, at man kommer til at spille en stor del af kampene. Så folder man sig bedre ud,« lyder det fra Zohore, der ikke har været igennem nogen mirakelkur for at blive den målmaskine, der i øjeblikket terroriserer forsvarerne i Championship.

»I øjeblikket træner jeg faktisk ikke engang så meget, fordi der er så mange kampe, men før jeg begyndte at spille meget, gav jeg den ekstra meget gas til træning. Så i mine øjne topper min form lige nu, fordi jeg spiller en masse kampe, og jeg ikke har nogen skader,« forklarer den 23-årige angriber og uddyber:

Et hit i Wales. Vis mere

»Og så træner jeg en masse afslutninger. Jeg synes faktisk ikke, at jeg pludselig er blevet en bedre spiller, men jeg tror bare, at jeg har fundet ud af, hvordan jeg skal bruge min krop. Jeg restituerer også rigtigt godt, når der ikke er kampe, så jeg er helt fokuseret, når det gælder, og jeg ved bare, at intet kan stoppe mig.«

Tænker ikke på landsholdet

Det skyldes ikke mindst, at han er begyndt at gå til fysioterapeut og få en hård omgang sportsmassage.

»Jeg gør da enkelte ting lidt mere anderledes i forhold til, da jeg spillede i Danmark. Jeg slapper naturligt mere af her i Cardiff og holder fokus på min fodbold, og det skyldes, at jeg i København var mere sammen med venner og sådan noget. Samtidig er jeg blevet bedre til at få massage. Normalt hader jeg at få massage og fik det kun, når jeg var skadet, men nu kan jeg se, at det gør en kæmpe forskel, selv om jeg ikke har nogen skader,« pointerer Kenneth Zohore.

Nu er spørgsmålet så, om den succesfulde angribers målform er nok til at få plads i landstræner Åge Hareides trup til VM-kvalifikationskampen 26. marts mod Rumænien.

Kenneth Zohore har endnu ikke hørt noget fra landstræneren, bedyrer han.

»Nej, det har jeg ikke. Det er ikke, fordi jeg tænker så meget på det. Selvfølgelig sidder det lidt i baghovedet, at det kunne være en mulighed, at jeg bliver udtaget. Men hvis jeg bliver ved sådan her, burde det snart komme før eller siden. Jeg føler, at jeg har nogle ting, som landsholdet godt kunne have brug for,« siger han og tilføjer om en mulig førstegangsoplevelse med A-landsholdet:

»Jeg er sikker på, at DBU ser, at jeg spiller godt. Det er jo deres job, så jeg er overbevist om, at de har set det.«

U21-EM er en mulighed

Kenneth Zohore er netop blevet 23 år, men var under grænsen, da kvalifikationen til U21-EM gik i gang, og derfor er han stadig et emne for landstræner Niels Frederiksen, der senest udtog Cardiff-spilleren for et år siden.

»Hvis jeg bliver kaldt op til U21, spiller jeg selvfølgelig også for det hold. Det er lige meget, om jeg bliver udtaget til A-landsholdet eller U21-landsholdet, så bliver jeg glad. Man vil selvfølgelig altid gerne repræsentere sit land, og jeg har ikke sat nogle mål om, at visse ting skal være opfyldt inden for en bestemt tidshorisont. Hvis jeg gør det godt, skal tingene nok komme,« siger Kenneth Zohore, som selv holdkammeraterne i Cardiff ikke kan få til at tvivle på sig selv.

»De joker med mig og siger, at det er for dårligt, at jeg ikke scorer hattrick. Nej, de er glade på mine vegne, men siger også, at det ikke kommer bag på dem, for de har set det til træning, og det er bare om at folde det ud i kampene. Lige nu kan jeg ikke se, hvad der kan stoppe mig. Jeg har selvtillid, og hvis vi spiller godt, skal jeg nok lave mine ting. Der er ikke noget, der kan stoppe mig. Det er ikke for at lyde arrogant, men jeg føler bare, at jeg arbejder hårdt for tingene og får det vist i øjeblikket. Det handler bare om at blive ved,« påpeger Kenneth Zohore