Danmark har tabt begge sine kampe ved hold-VM efter 1-3 mod Slovakiet søndag.

Danmark tabte også sin anden kamp ved hold-VM i bordtennis, der afvikles i Kina.

Slovakiet, der er nummer 25 på verdensranglisten, hvor Danmark er nummer 24, vandt søndagens match med 3-1 takket være blandt andet to sejre til den individuelle verdensranglistes nummer 38, Yang Wang.

Det er danskernes anden nederlag efter 1-3 mod Brasilien fredag, og nu venter et afsluttende opgør tirsdag klokken 04 dansk tid mod Portugal, der har slået både slovakkerne og brasilianerne og topper gruppen.

Yang Wang bragte Slovakiet foran 1-0 efter en stensikker sejr over Tobias Rasmussen, inden Anders Lind lige så overbevisende udlignede til 1-1 efter sit møde med Adam Kjalber.

Martin Buch Andersen var i tredje match foran 2-0 i sæt mod Jakub Zelinka, men endte med at tabe nøglekampen, og det gav Slovakiet et afgørende forspring.

I fjerde match bød Danmarks stærkeste kort ved hold-VM, Anders Lind, fint Yang Wang op til dans efter 11-1 til slovakken i første sæt. Wang bragte sig foran 2-0 efter 11-8 i et tæt andet sæt, men Lind rystede sine tydelige frustrationer af sig og vandt tredje sæt 11-7.

I fjerde sæt var defensivt meget stærke Yang Wang dog for stabilt spillende, og flere Lind-bolde i nettet afgjorde kampen og den samlede match.

Danmark må ved hold-VM undvære sin højst placerede spiller, Jonathan Groth, der er nummer 51 i verden. Han er fraværende grundet en rygskade.

Det er første gang i fire år, at der afvikles hold-VM. 2020-udgaven, der skulle være afviklet i Sydkorea, blev aflyst på grund af coronapandemien.

Virusset påvirker også det igangværende mesterskab. Deltagere og officials lever i en coronaboble for at reducere risikoen for smitte. Samtidig bliver alle coronatestet dagligt.

Hold-VM for kvinder er ligeledes i gang i Chengdu, men det er uden dansk deltagelse.

/ritzau/