Økonomi og coronapandemi får nu Danmark til at opgive værtskabet for EM i TeamGym, der skulle have været afholdt i Ballerup Super Arena i april 2021.

Det oplyser arrangørerne i en pressemeddelelse mandag eftermiddag.

Det er en blanding af logistiske udfordringer og ekstra økonomiske belastninger – som følge af den verserende corona-krise – der ligger bag den tunge beslutning.

»Det er en hård beslutning, som rammer rigtig mange involverede, der har glædet sig til at fejre EM på hjemmebane. TeamGym er den mest populære konkurrenceform inden for gymnastikken i Danmark, og vores ambition var at holde det største EM nogensinde.«

»Men selv ud fra det mest positive scenarie betyder de nuværende restriktioner, at det langtfra kan blive den folkefest og fejring af sporten, som den fortjener,« udtaler bestyrelsesformanden i GymDanmark, Anders Jacobsen, i pressemeddelelsen.

Oprindeligt var planen at lave en 'vaskeægte gymnastikfest' i Ballerup Super Arena med op mod 5.000 publikummere og over 700 gymnaster. Nøjagtig som tilfældet var, da Aarhus var EM-vært i 2012.

»Vi havde glædet os til endnu en gang at byde et EM i TeamGym velkommen til Danmark. Det var en tilskuertung fest i 2012 i Aarhus, og det skulle have været en endnu større fest næste år i Ballerup Super Arena. Men covid-19 skaber for mange hindringer herfor, og vi bakker derfor op om GymDanmarks beslutning om at trække sig som vært,« siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

EM i TeamGym blev allerede i maj i år rykket fra oktober 2020 til april 2021, stadig med afholdelse i Ballerup Super Arena.