13-årigt dansk tennistalent skal forsøge at kvalificere sig i Wimbledons juniorturnering

LONDON: »Her er fantastisk at være. Det er jo den bane, jeg altid har drømt om at besøge. Først som tilskuer. Men om fire fire-fem år som spiller. Jeg har ambitioner om at vinde alle fire Grand Slam-turneringer.«

13-årige Caroline Wozkiacki fra Farum drømmer højt under sit første besøg nogensinde på verdens mest berømte tennisstadion, Wimbledons Centre Court. Men hun har resultater og et talent, der ikke gør drømmen umulig.

Siden hun i 1998 begyndte at spille tennis, og kort tid efter afslørede sit enorme talent, har hun også været i kløerne på nogle af verdens dygtigste trænere, der véd hvordan man skal gebærde sig i den stadig noget »overklasse-infiltrerede« tennisverden.

Maksimal opbakning
Senest er hun for eksempel begyndt at arbejde sammen med den amerikanske træner-guru Walt Landers, der har været med til at skabe topspillere som Pete Sampras og Boris Becker.

»Det er rart, at have de bedste vejledere omkring sig. Det betyder, at jeg kan koncentrere mig 100 procent om at udvikle mit tennisspil,« bemærkede Caroline Wozniacki, der hjemme i Farum også får maksimal opbakning af forældrene.

Og også de kender eliteidræts-verdenen til bunds. Mens faderen er tidligere professionel fodboldspiller, har moderen spillet på det polske volleyball-landshold.

»I øjeblikket er jeg både dansk og polsk statsborger. Men når jeg bliver 18 år skal jeg vælge om jeg vil være det ene eller andet. Her og nu kan jeg dog ikke forestille mig, at jeg vælger at få et polsk pas.

Jeg har jo altid boet i Danmark, og besøger kun Polen en enkelt gang om året. Men det er da ikke nogen hemmelighed, at vi derhjemme kun taler polsk,« fortalte Caroline Wozniacki. Verdens bedste tennisspillere er i øvrigt også begyndt at lægge mærke til den danske teenagers kæmpetalent.

Mange forbilleder
»Det er ikke mere end et par uger siden, at jeg ved French Open talte med Venus Williams. Hun er rigtig sød. Men det er nu ikke hendes spil, at jeg primært ser op til. Faktisk synes jeg det er sjovere at se Justine Henin, André Agassi og Andy Roddick.

De kan noget, ingen af deres kolleger kan. Henins slagrepertoire og Agassis returneringer er i særklasse,« fastslog Caroline Wozniacki, der føler, at hun ikke har langt igen før hun selv bliver et forbillede:

»Naturligvis mangler jeg en masse i at være lige så fysisk stærk som dem. Men min serv og baghånd er altså rigtig god. Til gengæld flugter jeg knapt så godt med énhånds-baghånden.

Jeg arbejder på sagen. Slaget skal nok komme til at virke. Det er jeg sikker på,« siger tennis-pigen, der i denne uge skal forsøge at kvalificere sig til juniorturneringen i Wimbledon.

idskov@bt.dk