Når sportshistorie bliver cringe.

Legenden LeBron James scorede i nat sit NBA-point nummer 38.388. Ny rekord. Helt vanvittigt – og klart et øjeblik til historiebøgerne. Men også et øjeblik, der mindede mig om, hvorfor jeg har det ret stramt med al sport, der udøves derovre i 'land of the free and the home of the brave'.

For i det øjeblik, at den 600 gram tunge basketbold gled igennem nettet, eksploderede La Lakers-hjemmebanen i jubel.

38-årige LeBron James gik i Jesus-positur rundt på banen og modtog hyldesten fra familie, fans og fotografer, der stormede banen i sand rekordeufori.

Foto: RONALD MARTINEZ
Vis mere

Den tidligere rekordindehaver Kareem Abdul-Jabbar fik også slæbt sit 75-årige og 2,15 meter lange korpus ind på banen for at gratulere den nye pointkonge. Kampen blev stoppet i flere minutter.

I princippet et flot og vel nok rørende sportsøjeblik. Der var bare ét problem.

James' to point var blot en reducering til 99-104 mod Oklahoma Thunder. Lakers var altså bagud, da kampen pludselig blev til 'The LeBron James Celebration Show'. Der resterede et helt fjerde quarter – plus 10 sekunder.

Lakers endte også med at tabe kampen – endnu en nedtur i en grum sæson, hvor det legendariske LA-franchise p.t. har tabt 30 ud af 55 kampe og ligger uden for slutspilspladserne.

Og det er her, at jeg tænker … 'Hvor meget var der egentlig lige at juble over? Kunne man i så fald ikke have ventet til efter kampen? Spiller de for at vinde, eller er det den personlige hæder, der driver værket?'

Den var sgu ikke gået herhjemme. Vil Danmark gå fuldstændig i selvsving, hvis Christian Eriksen overgår Jon Dahl Tomassons landsholdsrekord med en reducering til 1-2 hjemme mod Tjekkiet? Næppe.

Eller som jeg spurgte en god eks-kollega om på Twitter:

Hvis Mikkel Hansen slår Guðjón Valur Sigurðssons scoringsrekord med reduceringen til 25-28 med 10 minutter igen af kampen mod Ungarn ved OL i 2024, er vi så okay med, at kampen stopper, så Mikkel kan tiljubles?

Mit bud er, at Nikolaj Jacobsen ville sprutte af raseri og ligne en klemt tommelfinger ude på trænerbænken.

Foto: Gary A. Vasquez
Vis mere

På Twitter fik jeg ikke overraskende kastet jantelov-beskyldninger i hovedet, da jeg udtrykte min undren over Lebron-showet. Og jeg kan ikke 100 procent afvise, at det er en valid pointe.

For jeg har måttet spørge mig selv: er jeg så hjernevasket med forenings-Danmarks parole om, 'at ingen er større end holdet', at jeg ikke kan hengive mig til dette historiske individuelle LeBron-moment?

Jeg er endnu ikke kommet frem til en konklusion. Lige nu kan jeg kun forholde mig til, at alt stritter på mig, når jeg genser den hæmningsløse amerikanske fællesorgasme over James' rekord-øjeblik. For mig var det mest af alt 'cringe'.

Altså – HAN TABTE JO KAMPEN!!!

Andre læser også