Heidi Astrup skifter spor, både i håndbold og i privatlivet. For nu ringer bryllupsklokkerne for Heidi Astrup, 30 år. Om nogle uger bliver hun gift i Viborg Domkirke med kæresten Thomas Holme.

»Jeg vil ikke ud med datoen, for jeg håber, at man kan få lov at have sit privatliv i fred,« sagde Heidi Astrup i aftes, da hun blev hyldet ved et stort farvel-og-tak show på Viborg Stadion for fem topspillere, der forlader Viborg HK.

De andre er Heidi Tjugum, Christina Roslyng, Majken Larsen og Natalia Deriouguina, og sidstnævnte drager sammen med Heidi Astrup til den nye komet-klub i damehåndbold, Aalborg DH. De to kan spille sammen med lukkede øjne efter et væld af succeskampe for VHK, men Aalborg DH har bedt dem spille med dem åbne.

Tilsammen har de fem stjernenavne deltaget i 1500 kampe for VHK. Heidi Astrup startede i klubben som seks-årig. Siden debutkampen i 1. division 5. november 1989 har hun scoret mere end 1.000 mål for »de grønne«, og ingen har domineret de danske klubkampe i det sidste tiår så meget som granatkasteren fra Viborg.

Nu har Thomas og Heidi solgt huset i Viborg og flytter i lejlighed i Aalborg. Kæresten havde en del med Heidis klubskifte at gøre. Thomas Holme røg ud som fysioterapeut i Viborg HK, og det betød, at flytteplanerne blev stærkere hele tiden.

Nu vil Heidi Astrup giftes og have to børn - på et senere tidspunkt. Foreløbig er hun »papmor« for kærestens fire-årige datter, Emma, der er på besøg hveranden weekend.

Heidis far, Kjeld Astrup, var blandt de glade mennesker, der sagde hende tak for alt og overrakte hende et gavekort. Han er formand for fanklubben. Og det er han nok også, når Viborg HK skal møde Aalborg DH. Sidstnævnte med Heidi på holdet.

Christina Roslyng vil stadigvæk ikke røbe navnet på sin nye klub, men vi tør roligt gentage, at det er Kolding. Og Heidi Tjugum afviste at tale om Aalborg DH, som ellers har været fremme med et godt tilbud til den norske målvogter.

»Jeg skal til den norske klub Nordstrand, og det har været en kendsgerning i mange uger. Det rokkes der ikke ved,« sagde Heidi Tjugum. Bogmester Johannes Stensgaard var på banen med en kommunal taksigelse for den reklame, byen Viborg havde fået gennem håndboldspillerne.

Og han ønskede held og lykke til Ulrik Wilbek med »det store herresving«. Wilbek skifter fra dameholdet til herreholdet i VHK. Eller som borgmesteren bemærkede fra »hunbold til hanbold«.

VHK-direktør Peter Cassøe oplyste til B.T., at aftenen kostede klubben 35.000 kroner. En hund pr. deltager. Ulrik Wilbek beroligede de sandwich-spisende gæster med, at VHK fortsat vil deltage i topkampene, selv om mange spillere rejser. Fem fra dameholdet og syv fra herreholdet.

Og så skrev han med sirlig stemmesluger-fra-Venstre-skrift navnene på de nye, der kommer: Damer (6): Valerie Nicolas, Saskia Mulder, Henriette Mikkelsen, Olga Assink, Charlotte Højfeldt og Trine Troelsen (supertalent fra Skjern).

Herrer (6): Thomas Pedersen, Esben Hansen og Andreas Toudahl fra Otterup, René Toft Hansen, Per Legaard og Odd Kristian Rengaard (Bodø).

Det bliver en stor udfordring for Wilbek, der skal sørge for en meget hurtig returbillet til den bedste liga, som VHK-mændene blev tvunget til at forlade. Trods nedrykningen nåede holdet frem til pokalfinalen - og tabte.

De, der rejser, er Søren Rasmussen, Brian Jensen, Frank Brøndum, Jonas Sjølin, Michael Fruelund og Thomas Mogensen. Også sandwichene forlod VHK ret tidligt på aftenen.