Det bliver ikke til metal i kvindernes linje.. jo, vent lige lidt. Juhuuuu!

Nogenlunde de overvejelser må de rød-hvide ryttere have gjort sig i gårsdagens kvindelige eliteløb ved VM i Bergen, som havde hundredevis af hujende og ellevilde tilskuere stående langs det meste af rundstrækningen i centrum af byen.

Amalie Dideriksen og resten af hovedfeltet hentede forfølgergruppen til den nye verdensmester, hollandske Chantal Blaak, der solosejrede, i allersidste sving på ruten, og så kunne Dideriksen spurte sig til bronze.

Som hun stod dér, vuggende med sin sorte Specialized-cykel og bronzemedaljen om halsen, var hun tydeligt lettet over sit flotte resultat og ikke mindst det faktum, at det overhovedet lykkedes at få en medalje på en rute, der ikke var skræddersyet til hendes kompetencer.

»Jeg kæmpede for at holde mig så langt fremme som muligt sidste gang, at vi kørte op ad stigningen. Pigerne gjorde det rigtig godt derude, og jeg er stolt over, at jeg kunne få en medalje til holdet og belønne pigerne,« sagde Amalie Dideriksen.

Cecilie Uttrup Ludwig lå i gruppen foran Dideriksen, og da den gruppe blev hentet, var målstregen så tæt på, at det umuligt kunne ende med andet end en spurt om andenpladsen.

Desværre fik australieren Katrin Garfoot timet det en anelse bedre end Dideriksen, der slog i styret som den umiddelbare reaktion på, at hun ikke blev nummer to i løbet. Den skuffelse forduftede dog hurtigt hos 2016-verdensmesteren fra Amager, som udviste masser af overskud gennem de mange interview, som man nødvendigvis skal stille op til som tidligere vinder og nu igen medaljetager.

»Det er lidt federe at vinde guld og kunne køre et helt år i regnbuetrøjen, men jeg er rigtig glad for at få en medalje nu her på denne rute. Jeg føler, at jeg kom stærkt bagfra, men spurten var 50 meter for kort,« sagde Amalie Dideriksen.

Holdkammeraten Cecilie Ludwig Uttrup var mindst lige så glad over, da hun hvilende på rammen af sin cykel reflekterede over gårsdagens intense afslutning og ikke mindst medaljen til sin holdkammerat.

»Det er bare sindssygt fedt, at Amalie igen får en medalje. Det er for vanvittigt. Han er så dygtig en rytter og viste virkelig den store klasse, som hun har,« sagde den 22-årige holdkammerat.

Netop det høje niveau har Amalie Dideriksen nu vist ad mange omgange, blandt andet ved VM. Næste år bliver det noget sværere for Amalie Dideriksen, fordi VM-ruten omkring østrigste Innsbruck byder på langt stejlere stykker end Laksebakken i Bergen, så et VM-medaljehattrick til Dideriksen ligger ikke lige til højrepedalen.

»Jeg gør, hvad jeg kan, for at være med i toppen, men det bliver nok lidt hårdere på næste års rute,« sagde Amalie Dideriksen.

For nu kan mindre også helt sikkert gøre det for Amalie Dideriksen.