Når Max von Schlebrügge møder til Brøndbys første træning 15. januar, skal han forsøge at overbevise Tom Køhlert om, at han skal starte inde.

Schlebrügge er bedst i det centrale forsvar, hvor den nærmest urørlige anfører, Per Nielsen, og efterårets bedste Brøndby-mand, Mark Howard, huserer, samt på venstre back, hvor ligalandsholdsspiller Thomas Rasmussen har plantet sit flag solidt.

Men konkurrencen afskrækker ikke svenskeren. Han er kommet for at spille efter en periode på bænken i Anderlecht, fortæller han B.T. onsdag.

- Jeg er ikke bange for at havne på bænken igen. Sådan tænker jeg aldrig. Jeg tænker, at jeg skal spille, jeg skal i startopstillingen. Jeg vil spille, det er derfor, jeg er kommet til Brøndby. Og det skal nok lykkes, siger Schlebrügge, der her udtaler sig for første gang til et dansk medie efter sit skifte.

- Jeg ved jo godt, at der er gode spillere på de pladser. Men jeg var ikke kommet, hvis ikke jeg troede, at jeg ville kunne starte på banen. Konkurrence har altid skærpet mig, og det burde gøre alle spillere bedre. Jeg kan lide at spille begge positioner, men jeg har spillet mest i det centrale forsvar, siger han.

Har du snakket med Køhlert eller Bjerregaard om udsigten til spilletid?

- Det er ikke noget, jeg kan snakke om, siger svenskeren og fortsætter:

- Men Brøndby har vel styr på, hvad jeg kan, for de har fulgt mig i lang tid. De har ment, at jeg er den rette, og at jeg passer ind på holdet. De har set noget, som jeg kan tilføre holdet, men hvad dét er, må du spørge dem om.

Ifølge Anders Bjerregaard er det stabilitet, svenskeren skal tilføre i den bageste kæde. Stabilitet i en tid, hvor klubben på trods af en god efterårs-afslutning stadig forsøger at komme sig efter historiens værste krise.

- Alle hold har kriser. Det gælder jo bare om at komme ud af krisen, og det skal nok komme for Brøndby. Det er ikke noget, jeg ser som et problem, eller som noget, der har skullet gøre, at jeg burde tøve med at vælge Brøndby. For mig er det en stor udfordring at hjælpe med at få dem ud af krisen, siger Schlebrügge, der tidligere har takket nej til Brøndby.