Brøndbys spillere dumpede fælt i venskabskamp inden braget mod Barcelona.

Det skulle have været en bekræftelse af, at Laudrup havde fundet frem til den rigtige startopstilling før torsdagens brag mod Barcelona. Men de foretrukne dumpede fælt med en miserabel første halvleg i 0-3 nederlaget i generalprøven mod MSK Zilina.

Alle tre mål blev scoret før pausen, og så var cheftræneren nødt til at eksperimentere lidt for at få rettet skuden op. Det lykkedes så i nogen grad efter pausen, hvor de slovakiske mestre ikke længere var så toneangivende.

I forsvaret havde Dan Anton Johansen det meget svært med den tekniske og hurtige fløj, men udfordringen på den plads bliver ikke mindre mod Barcelona. Nyindkøbte Asbjørn Sennels havde også sine problemer i starten af opgøret, men han spillede sig op. Besætningen i midtbanens maskinrum blev ændret i pausen.

I første halvleg leverede de rutinerede kræfter Morten Wieghorst og Kim Daugaard ikke varen. Wieghorst har atter problemer med sit knæ, mens Daugaard ikke virker aggressiv nok.

Daugaards store rutine kan dog alligvel gøre udslaget, når afløseren til Martin Retov skal findes før torsdagens hjemmekamp. Thomas Kahlenberg virker ikke som om, at han er helt oppe i gear endnu. Hans fremragende driblinger kan ingen tage fra ham, men det var så som så med hans mand til mand-udfordringer af forsvaret mod Zilina.

Mere punch
Efter pausen ville Laudrup give mere punch på midtbanen, og derfor rykkede han Andreas Jakobsson frem. Det kunne han gøre uden at det kostede bagved, hvor Dan Anton Johansen gik ind og spillede central. Men den løsning er der næppe råd til mod Barcelona.

I front så man tydeligt, at Mattias Jonson har haft en ufrivillig pause på grund af halsbetændelse, og på den anden fløj var Jonas Kamper meget bleg. Centralt kom Karsten Johansen frem til tre chancer af en kaliber, som han ikke må misse på torsdag.

De slovakiske mestre, som står lige overfor at skulle i gang med deres nationale sæson, var en god sparringspartner, og selvom Brøndby-spillerne ikke gav sig fuldt ud i alle tacklinger, sad man tilbage med indtrykket af, at det er op til vejrguderne, hvis danskerne skal have en chance på torsdag. En iskold dansk aften vil måske kunne køle sydeuropæerne ned.

peb@bt.dk