En af Tysklands førende fodbold-kommentatorer, Paul Breitner, er overbevist om, at de alvorlige påstande fra Bayern Münchens manager, Uli Hoeness, mod den kommende landstræner, Christoph Daum, om kokain-misbrug vil få meget store konsekvenser.

"Jeg er sikker på, at en af de to må forlade Bundesligaen som afslutning på denne sag. Det handler om den største skandale i tysk fodbolds historie," siger Breitner til Bayerischen Fernsehens.

"Hvis beskyldningerne viser sig sande, må Daum gå. Hvis de ikke er sande, vil ingen mere have med Hoeness at gøre hverken i Bundesligaen eller i fodboldforbundet," tilføjer han.

Breitner tør ikke gisne om, hvem der har ret.

Christoph Daum har som i går omtalt taget kontakt til en førende Hamburg-advokat, Matthias Prinz, med henblik på en politi-anmeldelse og forventning om en retssag for at imødegå Hoeness med alle til rådighed stående juridiske midler.

"Ingen kan leve med den slags beskyldninger. Det drejer sig ikke kun om mig, men faktisk også om tysk fodbolds ry.

Jeg er ikke jurist, og jeg ved ikke, hvad han egentlig har sagt. Men nu må de juridiske instanser finde ud af det," siger Daum i et interview med TV-kanalen, SAT1.

München-avisen, Abendzeitung, bringer dette Hoeness-citat:

"Hvis alt, hvad der er skrevet uimodsagt om Daum, er rigtigt, kan han ikke være landstræner."

Og endnu et Hoeness-citat om Daum i samme avis:

"Hans private omgangskreds, hans reklame-aftaler, hans afpresnings-forsøg og prostitution, som han selv har talt om, det drejer sig om alt det skidt."

Hoeness hæfter sig især ved rygter om, at Daum skulle være involveret i et kokain-orgie.

Det er påstande, som Daum ikke tidligere har tilbagevist, men nu sker det.

"Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, hvorfor Hoeness er kommer med de udtalelser," siger han til SAT1.

Bayer Leverkusen-cheftræneren afviser bombastisk kokain-beskyldningen.

"Der har aldrig været noget om det. Og der bliver aldrig noget. Jeg kan faktisk slet ikke acceptere, at jeg skal svare på sådanne spørgsmål."

Fejden mellem Hoenes og Daum har stået på i årevis, men det undrer i alle tyske fodboldkredse, at den kulminerer nu.

Så sent som 2.juli var Bayern-manageren med til at støtte beslutningen om Daum som landstræner næste sommer efter den igangværende, midlertidige løsning, Rudi Völler.

Hoeness afviser hævn

"Siden den dag er der indtruffet noget, som har fået mig til at reagere. For det første har det vist sig, at Rudi Völler og Michael Skibbe er blevet en succesrig landstræner-duo.

For det andet har Daums personlige situation udviklet sig i alle andre retninger end til at tiltræde dette job," siger Hoeness, der afviser, at hans motiv skulle være en hævnakt efter tidlgiere mudderkastning mellem de to.

"Det ville være for billigt. Jeg tav, da man ansatte Erich Ribbeck som landstræner. Nu gør jeg det ikke mere.

For mig er Daum ganske enkelt den forkerte mand til embedet. Han er uegnet."

Bayerns klubpræsident, Franz Beckenbauer, har flere gange sagt, at man er for nærtagende i Bayer Leverkusen på de giftpile, Hoeness har sendt af sted mod Daum de seneste uger.

Men nu tager Beckenbauer afstand fra de grove Hoeness-beskyldninger.

"Man skal hurtigst muligt stoppe diskussionen om Daum. Han bliver landstræner, basta. Hoeness står i øjeblikket alene med sine meninger," sagde Beckenbauer, der også er vicepræsident i det tyske fodboldforbund.

For øvrigt har Daum slet ikke underskrevet landstræner-kontrakten med det tyske fodboldforbund, men det agter han snarest at gøre.

"Det er kun en formalitet. Vi har givet hinanden håndslag, og et mundtligt tilsagn er lige så bindende som et skriftligt," siger Daum.