DR Sportens grand old man stopper - og overvejer at gå ind i politik -eller købe en fodboldklub.

En æra er slut i dansk TV.

Efter 28 år i Gyngemosen forlader Claus Borre jobbet som vært på DR Sporten for at søge nye udfordringer i karrierens efterår.

»Jeg har været utrolig privilegeret i min tid hos DR, hvor jeg har dækket boksning, formel 1 og fodboldlandsholdet. Men efter at DR har tabt rettighederne til de store begivenheder til de kommercielle TV-kanaler, så trænger jeg til at prøve noget nyt,« siger Claus Borre.

TV-legenden har allerede flere jobtilbud på hånden, men over for B.T. afslører Claus Borre, at han har et par velvoksne kaniner gemt i ærmet.

»Jeg trænger til at skifte spor. Jeg har i seks år været involveret i lokalpolitik på Østerbro, hvor jeg bor. Jeg er med i »Svanemølle-gruppen«, der arbejder for at gennemføre et tunnelprojekt, der skal aflaste den tunge trafik i området, og jeg leger med tanken om at stille op til kommunalvalget i København,« lyder den overraskende udmelding.

Der er dog også andre ideer på Borres tegnebræt. Således leger manden, der med Sportslørdag fik en hel generation til lørdag efter lørdag at stille ind på god, gammeldags »kick and rush«-fodbold, med tanken om at overtage en fodboldklub.

»Halvt i spøg overvejer jeg at købe en fodboldklub. Det kunne være rigtig spændende, og da min søn spiller i B93, er det da en mulighed. Det er en idé, jeg fik til DRs sportsgalla sidste år, hvor jeg fik en sludder over en fadøl med Flemming Østergaard. Det er stadigvæk kun en strøtanke, men lad os se, hvad der sker,« siger Borre, der stopper på DR den 1. august.

pfn@bt.dk