Han har kigget på boksekampe i 56 år og har personlige oplevelser med de allerstørste stjerner. Claus Borre håber, at hans tip på boksebraget er forkert.

Sin første boksekamp så Claus Borre da han var seks-syv år gammel. Farfaren Sophus Clausen var selv bokser, og hans far tog ham med til boksestævner i Idrætshuset i København.

Det gik i blodet på lille Claus, og nu flere tusinde boksekampe senere er han tunet ind på den største danske kamp nogensinde. En kamp, som han skal kommentere på tv.

- Hvis jeg har hjertet med, siger jeg 50-50 om Kesslers chancer. Jeg hælder mest til en sandsynlighed, der hedder 60-40 til Calzaghe, for jeg har set flere af waliserens kampe. Han kommer mod Mikkel konstant, og han bliver båret frem af 60.000 tilskuere. Jeg tror, at Mikkel kommer under et helt enormt pres de første tre-fire omgange. Det er spørgsmålet, hvor godt han kan modstå det, siger Claus Borre, som hælder til Kessler-sejr, hvis han klarer de første omgange.

Og han vil heppe på danskeren.

- Jeg skal ikke være nøgtern og analytisk. Jeg er en del af showet.

Claus Borre har mødt de allerstørste mestre, og ikke overraskende efterlod Muhammed Ali det største indtryk.

Borre fortæller om en lille fedtet seddel, som ved OL i 1984 startede fra hans egen kommentatorplads og gik fra hånd til hånd rundt i boksehallen til den endte ved Muhammed Ali, som læste den, og straks rejste sig og gik op til den danske kommentatorboks.

- Jeg nåede lige at annoncere til dem derhjemme, at jeg havde mit livs scoop. Så kom to bodyguards og hentede Ali. Han kunne ikke bare sådan forlade sin plads, forklarer han.

Claus Borre mener, at Mikkel Kessler er den største bokser nogensinde i Danmark, men han har et råd til ham.

- Han skal lære at sortere eller i det mindste få sig et bolværk. Da han mødte Andrade i marts, blev han en overgang træt af medierne, som han mente ikke gav ham fred. Han er for flink. Akkurat som Tom Bogs. Ringede du til ham kl. 1 om natten og spurgte om et interview, sagde han ja, forklarer Claus Borre.

Historien om Claus Borre kræver også spørgsmål om kritik. Den nu 63-årige vært og kommentator er en af de tv-journalister, som mange har en mening om.

For en uge siden kommenterede han Mads Larsens kamp i Tyskland. Allerede dagen efter var debattørerne efter ham på internettet.

- En af de ting, jeg altid har elsket ved boksning, er den fuldstændigt bramfri jargon. Det blev ubehageligt, når det blev personligt i formel 1, men i boksning siger man bare tingene ligeud. Og til forskel fra fodbold, hvor hele befolkningen er »eksperter«, er det virkelig eksperter, som diskuterer boksning. Jeg følger med i det, og jeg hæftede mig da ved en afstemning for nylig om, hvem der havde været de seneste 20-25 års bedste boksekommentator. Jeg vandt, fordi jeg var »mindst ringe«, hed det vist, siger Claus Borre med et skævt smil, der til forveksling ligner selvironi.