Den danske double er videre i Denmark Open, men måtte kæmpe for at finde det gode spil mod hollændere.

Odense. Det blev lidt sværere end forventet, da den danske topherredouble med Mathias Boe og Carsten Mogensen mødte verdensranglistens nummer 51, hollandske Jelle Maas og Robin Tabeling, i første runde af badmintonturneringen Denmark Open i Odense.

Danskerne, der er topseedet i den danske turnering, kunne dog alligevel booke en billet til torsdagens anden runde af kampe med en arbejdssejr i to sæt på 21-18, 21-16.

Danskerne virkede fra start en smule nervøse og skulle finde rytmen. De små fejl fra Boe og Mogensen blev udnyttet, og hollænderne kunne således gå til den indlagte pause midt i første sæt med en føring på 11-9.

Det blev ikke meget bedre umiddelbart efter spilstoppet i første sæt. Danskernes bolde røg i nettet, ketsjerne blev slået sammen, og den sidste skarphed manglede.

Den indfandt sig dog så småt, og hollænderne blev indhentet ved 15-15.

Først til sidst kunne danskerne trække fra og sætte første sæt på kontoen.

Andet sæt startede skidt for de to danskere, der kom bagud 1-4. Hollændernes føring varede dog ikke længe, og det danske par kunne gå til pause med en smal føring på 11-10.

Spillet blev aldrig rigtig godt, men Boe og Mogensen viste til sidst rutinen og kørte sejren i hus.

Ifølge Carsten Mogensen handlede den sløve start i kampen mest om, at de to danskere lige skulle ordentligt i gang.

- Vi vil gerne spille os lidt i gang, og det gør vi egentlig også i dag, men jeg føler også, at vi er flere niveauer bedre, end vi viser i dag, siger Mogensen efter sejren.

Mathias Boe tror på, at parret nok skal finde det høje niveau.

- Vi har trænet godt og er helt klar rent fysisk. Vi har spillet et par gode turneringer i Asien og forsøgt at holde formen ved lige herhjemme, siger Boe, der fremhæver den mentale del af spillet som det, der skal forbedres mest.

- Men vi er nogle gamle cirkusheste, så det skal vi nok få styr på, siger den 37-årige dansker.

Torsdag møder Boe og Mogensen Or Chin Chung og Tang Chun Man fra Hongkong i anden runde af Denmark Open.

Den anden danske herredouble med Mads Kolding og Mads Conrad-Petersen spillede sig ligeledes videre til anden runde med en sejr i to sæt over indiske Manu Attri og Reddy Sumeeth.

/ritzau/