Han var en af verdens rigeste sportsmænd. Han var en tennisspiller i den absolutte verdensklasse – en af de bedste nogensinde. Men så gik det galt.

Den svenske tennis-legende, 51-årige Bjørn Borg, har mistet alle sine millioner. Fra at være en feteret verdensstjerne – spillede også flere opvisningskampe i København – gik han udenfor banen fra det ene nederlag til det andet.

Den stille svensker fik problemer i ægteskabet, og forretningerne gik heller ikke for ham. Der var ingen serveesser eller udspilning af modstandere. For nogle år siden blev han gift for tredje gang.

Næh – tværtimod blev der gang på gang dømt OUT på den sympatiske svensker, der havde svært ved at skabe sig samme succes i erhvervslivet, som han havde haft på tennisbanen.

Selvom bl.a. Bjørn Borg-undertøj og andre produkter med hans navn hører til de populære mærkevarer.

I aftes kunne svensk SVT2 fortælle, at den tidligere mangemillionær i 2005 bare havde en månedsløn på sølle 205 kroner.

-Men jeg klarede mig takket mine mange gode venners hjælp, sagde den sympatiske tennisspiller i interviewet.

Karrieren bød på hele 11 Grand Slam-titler og 61 turneringssejre.

Men trods den alvorlige nedtur har den stille Bjørn Borg bevaret sit humør – og ro.

-Jeg har mit eget selskab. Jeg spiller stadig tennis. Der er reklameobjekter, tennisudstyr – og selvfølgelig opvisningskampe. Og det vil jeg fortsætte med, sagde han i interviewet. - -I 2005 forsøgte Bjørn Borg at sælge pokalerne fra sine historiske Wimbledon-sejre. Mange svenskre protesterede vildt – men han selv tog det roligt. - -- Jeg har aldrig været den type, som elskede at sidde og kigge beundrende på et præmieskab. - -Jeg havde Wimbledon-pokalerne endnu og tænkte, at jeg ville sælge dem til nogle som syntes ligeså godt om dem, som jeg selv. OK, måske ikke det allersmarteste jeg har gjort, indrømmede han.

Trods den lave årsindkomst i 2005 benægtede Bjørn Borg, at salget var for at komme ud af en økonomisk krise.

-Det havde intet med økonomi at gøre, at jeg ville sælge pokalerne. Absolut ikke. Det kom fejlagtigt ud i pressen, siger Bjørn Borg.