Ugeblads-dronningen udfordrer klosterruten i bjergene i The Great Tibetan Marathon.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Har man eventyrblodet rullende i årerne, er man nem at friste. Og Bettina Aller skulle heller ikke have stor betænkningstid, da B.T.s marathon-eventyr i Himalay blev søsat.

»Jeg blev selvfølgelig nysgerrig, og nu er jeg her. Lige i brændpunktet. Klar til start,« ler hun.

»The Great Tibetan Marathon har alt det, man kan drømme om i et virkeligt adventure-marathon. En hård fysisk udfordring i 3800 meters højde i en unik kulisse med nogle af de ældste tibetanske buddhistiske klostre og bjerge på alle sider. Smukkere og mere spændende kan det næsten ikke blive.«

Den 41-årige ugebladsdronning, der er overdirektør i Carl Allers Etablissement og bestyrelsesformand i Aller Press, har tidligere besejret den Kinesiske Mur i The Great Wall Marathon og løbet Karen Blixen Marathon i Kenya.

Mest kendt er hendes ikke ufarlige eventyr på isen, da hun to gange som den første kvinde ville gå alene på ski fra Sibirien til Nordpolen. Forsøgene mislykkedes.

I sommer har hun boet tre uger i Amazon-junglen i Brasilien, klatret på klipperne i Sydfrankrig og dykket i Middelhavet.

»Jeg er blevet vild med at klatre. Det er min nye hobby. Desværre har jeg ikke fået tid til at løbetræne så meget, som jeg gerne ville. Det vil hævne sig i maratonløbet på lørdag. Men kan jeg gennemføre, er jeg glad,« siger hun.

I protest mod Kinas besættelse af Tibet, drab på 10.000 af tibetanere og ufattelige ødelæggelser af tibetanske kulturrigdomme, løber hun med slagordet »Free Tibet« på lårene.

Omkring Ladakhs hovedstad, Leh, som er base for de 150 danske deltagere i The Great Tibetan Marathon, bor hundreder af tibetanere i flygtningelejre.

Bettina Aller har sine to børn, Christopher, 10, og Emily, 7, med på »Himalay-ekspeditionen«. Hendes næste større rejse går til Ny Guinea til oktober sammen med kæresten, den franske filmfotograf Jean-Gabriel Leynaud, der arbejder for National Geographic.

Blandt deltagerne i The Great Tibetan Marathon er også Mikkel Gormsen, 29, som i slutningen af november deltager i det 333 km lange Sahara-ørkenløb i Niger.

En anden fast deltager i Albatros Travel, DAF og B.T.s adventure-marathonløb er Arne Sørensen, Ishøj, som næste år bliver den første dansker, der har løbet marathon på alle syv kontinenter, når han får Australien med i samlingen.