Real Madrid er klar til første Champions League-finale i 12 år.

Der er ingen hold, der endnu har vundet Champions League to år i træk. Tirsdag aften sørgede Real Madrid for, at det heller ikke bliver i 2014-udgaven, at det sker. Spanierne sendte de forsvarende titelindehavere ud af turneringen med en overbevisende og knusende sejr hele på 4-0.

Om det var rekorden i sigte, der tyngende tyskerne skal være usagt. I hvert fald udraderede Real Madrid efter en sensationel første halvleg et tamt og passivt Bayern-mandskab på eget græs, og sendte dermed tyskerne ud på røv og albuer med en samlet sejr på 5-0.

Real Madrid kan nu øjne klubbens tiende triumf i turneringen. Ligesom Carlo Ancelotti i sin første sæson i spidsen for kongeklubben nu er lykkedes med det lang række forgængere - her iblandt José Mourinho - ikke kunne. Nemlig at tage Real Madrid tilbage til Champions League-finalen for første gang siden 2002.

De seneste tre år har semifinalerne været endestationen for Cristiano Ronaldo og holdkammeraterne, som tirsdag aften brød den dårlige stime med en helt igennem overlegen præstation i München over Pep Guardiolas hidtil skræmmende kollektiv. Et glansbilledet, der smuldrede totalt for øjnene af et udsolgt og ellers festklædt Allianz Arena.

Sergio Ramos kunne allerede inden uret havde passeret 20 minutter punkterer spændingen i kampen. To gange kom midterforsvaren højest og forrest på en dødbold og pandende bolden en bag en chanceløs Manuel Neur i målet. Han kunne blot kunne se chokerede til, mens et rådvildt tysk forsvar kollapsede for øjnene af ham.

Med en komfortabel 2-0-føring kunne Real Madrid stille sig tilbage og gøre, hvad de gør bedst: Omstillinger. Og det var netop på sådan én, at slemt blev til værre for tyskerne, da Cristiano Ronaldo efter godt en halv time kvitterede et fint oplæg fra Gareth Bale med mål.

Målet var portugiserens 15. i denne sæsons Champions League. Dermed kunne Ronaldo juble over, at blive den første spiller til at opnå det antal i en enkelt sæson. Endnu en imponerende rekord til i forvejen lang liste over verdens bedste fodboldspillers bedrifter. Det blev også til et 16 for Ronaldo, da han mod slutningen scorede på et direkte frispark.

Bayern München prøvede præcis som for en uge siden sig med mange forgæves pasninger foran Real Madrids felt, men som kampen skred frem blev det mere og mere tydeligt, at det ikke ville lykkedes for tyskerne at få åbnet Madrids forsvarskæde op. 0-4 nederlaget er det største på hjemmebane i Europa i Bayerns historie.

En bét blev det dog til midt i den spanske eufori. Ancelottis midtbanegeneralen Xabi Alonso modtog i første halvleg en advarsel, hvilket betyder, at han er spærret fra at deltage i finalen den 24. maj i Lissabon.

Hvem Real Madrid her skal møde, finder de og alle os andre ud af, når Chelsea onsdag aften tager imod Reals bysbørn fra Atlético Madrid i den sidste af de to semifinaler. Opgøret er helt åbent efter en nulløsning for en uge siden i Spanien.