Viktor Axelsen fik kamp til stregen af verdens nummer seks, men bookede alligevel billet til VM-kvartfinalen.

Glasgow. Den danske badmintonspiller Viktor Axelsen spillede sig torsdag frem til VM-kvartfinalen i Glasgow med en sejr i to sæt over Ng Ka Long Angus i ottendedelsfinalen.

Sejrscifrene lød på 21-17, 21-13 efter en velspillet kamp fra Axelsen, der dog også fik kamp til stregen fra sin modstander fra Hongkong.

Axelsen indledte stærkt offensivt og viste i begyndelsen af første sæt noget af sit bedste spil ved VM indtil videre.

Den danske badmintonstjerne, der er nummer tre i verden, virkede i fuld kontrol, da han bragte sig foran med 15-8 i første sæt.

Herefter kom modstanderen pludselig bedre med i opgøret og reducerede undervejs i første sæt til 15-17. Axelsen holdt dog hovedet koldt og vandt første sæt forholdsvist sikkert.

I andet sæt var det Ng Ka Long Angus, der er nummer seks på verdensranglisten, der begyndte bedst. 4-1 lød hans føring, inden Axelsen svarede igen.

Danskeren udlignede til 4-4 med en forrygende returnering, og stille og roligt fik Axelsen overtaget i duellen. 12-7 bragte han sig foran godt halvvejs i sættet.

På trods af et par små udsving fra Axelsen lykkedes det for danskeren at bevare føringen, og han sikrede sig sejren på sin første matchbold i andet sæt.

Lidt senere torsdag skulle DM-vinderen Anders Antonsen forsøge at følge trop, men sådan gik det ikke.

Antonsen, der er seedet som nummer 14, tabte 14-21, 18-21 til den ottendeseedede inder Kidambi Srikanth efter 42 minutters spil.

De to spillere skiftedes nærmest til at tage point i første sæts indledning, og Antonsen kom foran 6-5. Men derfra var inderen klart bedst. Han tog seks point i træk og kørte sættet sikkert hjem.

I andet sæt dominerede Kidambi Srikanth fra start og bragte sig på 11-3, inden Antonsen reducerede til 9-11.

Tættere på kom Antonsen dog aldrig, og dermed er VM slut for den forsvarende danmarksmester.