Organisationen bag Counter Strike-sensationen Astralis investerer stort i spillet League of Legends.

RFRSH Entertainment, der blandt andet har den tidligere landsholdsmålmand Kasper Hvidt som sportsdirektør, starter et nyt danskbaseret League of Legends-hold baseret på det spanske brand Origen. Det nye Origen-brand kommer ind under RFRSH-paraplyen. Samtidig har RFRSH investeret over næsten 80 millioner kroner over fem år, for at det nye hold kan træde ind i League of Legends svar på fodboldens Champions League, LEC.

»Origen vil være et søsterhold til Astralis og en del af RFRSH-organisationen med alle de fordele det indebærer. Vi har opbygget en unik model med en performance-model, ligesom vi har opbygget en række stærke kommercielle, kommunikative og organisatoriske redskaber der gør, at vi kan bygge videre på Origen-brandet og gøre det endnu stærkere. Det sætter os i en ekstremt stærk konkurrencedygtig position over for ethvert andet internationalt esports-brand globalt. - I løbet af de sidste to år har vi investeret betydeligt i at opbygge en stærk konkurrencedygtig position over for ethvert andet internationalt esports-brand globalt,« siger medstifter af RFRSH,  Jakob Lund Kristensen i en pressemeddelelse.

League of Legends, der er et intenst og tempofyldt online-spil med fokus på taktik, strategi og kommunikation, har månedligt over 100 millioner brugere. Det er en del af grunden til, at organisationen bag Astralis nu kaster sig over spillet.

»League of Legends er med afstand den største esport i verden, og jeg glæder mig enormt meget til at bringe vores filosofi til et fantastisk spil med en krævende og meget entusiastisk fanbase. Det bliver ikke nogen let opgave, men jeg tror på den måde, vi arbejder på,« understreger Kasper Hvidt.

RFRSH køber Origen og går ind i League of Legends som en del af firmaets målsætning om at blive en ledende figus indenfor esport og esports-underholdning.