Danmarks bedste kvindelige basketballspiller Anne Thorius vender hjem til Danmark efter seks år i udlandet.Thorius underskrev i dag en toårig kontrakt med BF Copenhagen.

"Der er gang i et utrolig spændende projekt, hvor jeg også får mulighed for at spille Europe Cup," sagde Anna Thorius til Ritzau, før hun gik på banen til sin første træning i BF Copenhagen her til aften.

Den danske klub har haft følere ude i et stykke tid, men først for 14 dage siden kom de endelige forhandlinger i gang. Anne Thorius havde ellers skrevet kontrakt med en italiensk klub, men valgte at forlade klubben efter bare tre dage, da en masse lovede ting ikke blev overholdt.

Senest har Anne Thorius spillet i polske Polypharma Gdynia, der var med i Euroleague-finalen sidste år. Tidligere har hun været tæt på at blive den første danske spiller i kvindernes NBA, men det er ved flere lejligheder kikset i sidste øjeblik. Ambitionerne om at komme videre har hun dog ikke lagt på hylden, og målet er ny kontrakt med en udenlandsk klub.

/ritzau/