Søndag 8. oktober deltager den 18-årige bornholmerpige i årets E-løb

Som datter af en far, der fem gange har vundet E-løbet, og en mor, der tre gange har triumferet i kvindernes klasse i Dyrehaven, stod det bøjet i neon over 18-årige Anna Holm Jørgensens vugge, at hun en dag ville blive Eremitageløber.

Søndag 8. oktober debuterer hun i det 19.000 mand m/k store felt i Danmarks nationalskov.

- Eremitageløbet var noget særligt for mine forældre. Jeg glæder mig til at føre familietraditionen videre. Jeg har kun været i Dyrehaven engang som barn, men løber ruten igennem én af dagene inden løbet, siger hun.

Fra begyndelsen af sin karriere i børneklassen i de bornholmske løb har forventningerne til talentet Anna Holm Jørgensen været store. Som 12-årig deltog hun i senior-DM i cross og var på juniorlandsholdet på dispensation. Og som 15-årig blev hun nordisk juniormester i cross (op til 19 år).

- Jeg har løbet meget sammen med min far og mor. De har vejledt mig, men aldrig pacet mig frem eller lagt pres på mig, siger hun.

Begyndte som en leg
- De første år var det bare leg. Jeg løb, fordi jeg kunne li' det. Det er først de senere år, man kan kalde det rigtig træning.

Under træning har hun løbet 20 kilometer, mens hidtil længste distance i en konkurrence er ti.

- Måske ligger min fremtid på marathon eller halvmarathon. Min drøm er at komme med til VM og OL, siger hun.

- På grund af blod- og jernmangel har jeg ikke haft den fremgang i år, jeg havde håbet. Tallene er stadig ikke helt, som de skal være.

Vil være journalist
Anna Holm Jørgensen blev student i sommer fra gymnasiet i Rønne og går på humanistisk basisuddannelse på RUC. Derefter vil hun læse journalistik. Hun bor i Brønshøj i den lejlighed, hendes oldemor boede i hele sit liv.

Hendes far, den tidligere vinder af London Marathon, Henrik Jørgensen, har stadig løbsrekorden for de 13,3 kilometer i Dyrehaven på 38.40 (1987). På Gyldendal har han netop udgivet en træningsguide til fem og ti kilometer, 'Løbeskolen'. Kan varmt anbefales alle, der vil i gang med at løbe.

Annas mor, Mette Holm Hansen, vandt B.T.s klassiker tre år i træk, 1983-85.