De amerikanske gloser flyver i forvejen højt og lavt hver søndag i TV3 Sports NFL-studie, men nu er antallet alligevel øget markant.

For den tidligere NFL-stjerne Amani Toomer er blevet ny ekspert hos den danske tv-station.

Og da 'dansk ikke er en spidskompetence endnu', som det lød i forbindelse med den danske skærmdebut i søndags, så slår de sædvanlige danske værter og eksperter Henrik Levysohn, Anton Bodilsen og Tommy Kjærsgaard over i engelsk, når Amani Toomer kommer på skærmen.

Efter at samarbejdet i sidste uge blev præsenteret, var der dog i første omgang en gentagende reaktion fra de faste danske seere af NFL.

»Nogle af vores seere har på sociale medier spurgt, om du rent faktisk ville være her fysisk,« som den mangeårige vært Henrik Levysohn sagde, da Amani Toomer for første gang satte sig i studiet i søndags.

»Jeg er her, jeg er her,« replicerede den 46-årige amerikaner.

Og det vil han også være søndag efter søndag i resten af sæsonen, når TV3 Sport sender live fra ligaen. Af en helt særlig grund. For han er i dag bosat i Danmark med sin danske hustru Maj.

»Da covid-19 begyndte, besluttede vi at tage til Danmark, for I håndterede det så meget bedre end i USA,« som Amani Toomer forklarede:

»Min hustru og jeg har et hus i Ebeltoft, så nu bor vi Ebeltoft. Og det er ikke blevet bedre i USA, så vi bliver.«

Og familien er allerede faldet til i den lille by på den jyske næsetip.

»Min hustru og jeg har tre børn, og de er nu begyndt i skole i Ebeltoft,« forklarede Amani Toomer:

»Vi følte, at det var et dejligt sted for vores børn at vokse op og have en normal oplevelse af at gå i skole. I de seneste seks måneder har vi haft hjemmeundervisning.«

Det er efterhånden en del år siden, at wide receiveren spillede sin sidste NFL-kamp. Det skete i 2008, hvor en lang 13-årig karriere hos New York Giants fik en ende. Han var undervejs i Super Bowl to gange, hvor det endda blev til en enkelt triumf. Det skete i januar 2008, hvor han havde en stor rolle i den smalle 17-14-sejr over mægtige New England Patriots.

Han har siden i USA ageret ekspert hos Fox, ESPN og NBC Sport Radio. Nu er det så de danske tv-seere, der får glæde af hans viden om sporten med den ovale bold.

»Jeg vil trække på min erfaring fra mine mere end 12 år i NFL, og jeg vil give de danske NFL-seere et spændende indblik i sporten fra en spillers perspektiv med et amerikansk twist,« har Amani Toomer sagt i forbindelse med sin ansættelse.

Foreløbig på engelsk.