Det var klubberne selv, der lagde op til en pokalturnering, Air Canada Cup, men da det kom til stykket, ville kun fire ud af 15 lege med.

Derfor besluttede Danmarks Ishockey Unions sportsudvalg i går at droppe turneringen, der skulle være spillet i sidste halvdel af december med finale 30. december.

Mange klubber meldte fra med dén begrundelse, at kampprogrammet var tæt nok endda, og spillerne ville have bedre af en julepause.

En del ville have haft svært ved at stille et kvalificeret hold, da spillere, der var udtaget til A- og U-landshold, ikke kunne deltage.

"Idéen med Air Canada Cup er god nok, men tidspunktet var dårligt valgt. Jeg håber stærkt, at turneringen genopstår næste år," siger DIUs formand, Ejvind Olesen.

Air Canada Cup blev sidste år vundet af Rungsted, der besejrede Frederikshavn i finalen.

Det danske landshold får to OL-testkampe i julemåneden mod A-nationen Frankrig. Kampene spilles i weekenden 16.-17. december, én af dem formentlig i Odense.

"Frankrig er én af vore modstandere i OL-kvalifikationsturneringen til februar i Klagenfurt, men her repræsenteres begge af ligalandshold," siger landstræner Jim Brithén.

Brithén var i går i kontakt med canadiske og amerikanske universitetshold, men foretrak kampene mod Frankrig frem for en Canada-turné.

"Den kan blive aktuel næste år. Nu har vi tid til at planlægge den," siger han.

Som tidligere nævnt brændte de franske arrangører af Mt. Blanc-turneringen på det skammeligste det danske landshold af. Det betyder, at spillerne kan holde fri mellem jul og nytår.

Andre læser også