Det var en fantastisk nyhed for Brøndbys fans, da Troels Bech 10 minutter før kampstart annoncerede, at klubben havde sikret sig Hany Mukhtars signatur på en kontrakt frem til sommeren 2021. Det var imidlertid aldrig lykkedes, hvis ikke spilleren selv var gået voldsomt ned i løn. Ifølge BTs oplysninger er han gået ikke mindre end 80 procent ned for til gengæld at få fast spilletid.

Allerede kort efter, Brøndby hentede Hany Mukhtar på en lejeaftale i sommer, kunne vi fortælle, at Troels Bech havde sikret sig en frikøbsklausul på 10 mio. kr. Det var altså det, Brøndby skulle indfri, hvis klubben ville sikre sig spilleren permanent, og selvom Troels Bech to gange var i Portugal fofr at forsøge art forhandle prisen yderligere ned, lykkedes det ikke.

Med hovedaktionær Jan Bech Andersens accept valgte Brøndby dog at betale de 10 mio. kr., der er et meget højt beløb for en klub, der sidste år lancerede ’Strategi 6.4’, som blandt andet går ud på at spare på de udgifter, der i årevis er løbet løbsk og har skabt det ene underskud efter det andet.

Men en knast, der skulle høvles ned for at få ham til at passe ind i den nye økonomiske virkelighed, var til gengæld Mukthars tårnhøje løn på en mio. kr. om måneden. Den valgte Hany Mukhtar selv at reducere til 'blot' lidt under 200.000 kroner, hvilket er mindre end hvad både Kahlenberg og Austin tjener, til gengæld for at få den spilletid og tryghed i Brøndby, han manglede i både Hertha Berlin og Benfica, hvor han aldrig fil udfoldet sit fulde potentiale.



»Der er nogle ting, man ikke kan gøre, hvis man skal følge ’Strategi 6.4’, og derfor har det været nødvendigt, at han selv har hjulpet til. Han er for eksempel gået fra et lønniveau til et andet,« siger Troels Bech

»Vi konstaterer bare, at der var en mulighed, som ikke er helt ny, og den har vi valgt at forfølge. For os er det en kraftig investering, og for ham er det et valg om blandt andet at acceptere en løn, der er lavere end den, han kunne have fået andre steder,« siger Troels Bech og tilføjer:

»Men det er også en investering, som vi håber, vil betale sig tilbage i kraft af gode præstationer og måske en dag et salg.«
Fik chancen af Brøndby

Hany Mukhtar, der selv kunne være blevet kampens helt store spiller, hvis hans fremragende langskud havde siddet fem-ti centimeter længere inde på stolpen, var skuffet over resultatet, men glad for at have forlænget:

»Jeg har det godt her. Jeg spiller masser af fodbold, og Brøndby gav mig en chance, da de hentede mig sidste år,« siger Mukhtar, der vil svare klart på, om en fireårig  kontrakt også er lig med fire år i Brøndby:

»Man ved aldrig i fodbold.«