Der var chancer nok til masser af mål, da SønderjyskE og Brøndby ramlede sammen på den københavnske vestegn søndag eftermiddag.

Simon Makienok har i den seneste uge været udsat for voldsom kritik efter sit afbud til landsholdet, fordi han i stedet valgte at holde sit bryllup. Han er blandt andet blevet kaldt 'ambitiøsløs' - ja, det sagde han - af den tidligere fodboldagent Karsten Aabrink, men søndag svarede Makienok kritikerne igen ved at lave samtlige mål, da Brøndby vandt 2-0.

På et regnvådt Brøndby Stadion fortsatte Brøndbys store problemer med at omsætte spil og chancer til mål i første halvleg. Størst var Ariel Nuñez' chance halvvejs inde i halvlegen, da hans forsøg på at tippe bolden over målmand Marin Skender ikke lykkedes. Men også SønderjyskE har problemer med at score, og de burde da også være kommet foran kort inde i kampen, men Tommy Bechmann brændte på det skammeligste. Det, der kunne være blevet Brøndbys største chance, blev slet ikke til noget, da dommer Jens Maae undlod at dømme, hvad der lignede et straffespark til Alex Szymanowski

Brøndby kom ud til anden halvleg for fuld drøn og fik hurtigt scoret, da Simon Makienok gjorde det, som han gør bedst, da han kom højest på et indlæg fra Riza Durmisi. Det fik SønderjyskE til at presse lidt mere på uden dog for alvor at sætte Lukas Hradecky under pres i Brøndby-målet. Tyve minutter før tid blev kampen reelt afgjort, da Makienok var først over en retur fra Martin Skender og sikkert satte bolden op i nettaget. Brøndbys nyindkøbte svensker Johan Elmander startede på bænken, men kom ind og fik de sidste 25 minutter.

Med sejren bevæger Brøndby sig den rigtige vej i tabellen efter en lidt blandet sæsonstart med meget svingende spil. De indtager sjettepladsen med syv point, mens SønderjyskE forbliver i den nedre del af tabellen med to point færre.