Klokken er lidt over middag, og ABs cheftræner er på vej i bilen til vinterens første træningskamp. Om få timer har Henrik Jensen den første pejling af, hvordan foråret bliver, men egentlig kender han svaret allerede. Det bliver hårdt!

Skadeslisten er lang, og fire spillere har forladt klubben, uden at nye er kommet til. Det ser ikke godt ud for AB, der ligger sidst i SAS Ligaen, men en galgenhumoristisk Henrik Jensen forstår at få det bedste ud af vinterpausen:

»Jeg er glad for at være i AB, selv om det er surt at tabe så meget, men nu har vi jo ikke tabt i lang tid, fordi vi ikke har spillet.«

Kvart i tre fløjter en tophueklædt dommer træningskampen mod Fremad Amager i gang på kunststofbanen ved Farum Park. ABs tynde trup illustreres ved, at der kun sidder tre mand på udskiftningsbænken.

Akademikerne har brug for at få bygget selvtilliden op i træningskampene, men allerede efter fem minutter er holdet bagud mod 1. divisionsklubben. Mike Linde Andersen er uheldig på en dødbold og scorer i eget net.

Fra uheldig til tåbelig
Blot tre minutter senere går ABs sæsonstart fra uheldig til tåbelig. Michael Johansen er sidste mand i klubben fra de økonomisk glade dage, og den tidligere Bolton-prof er udset som en af de bærende kræfter på det unge mandskab. Derfor er det ekstra uheldigt, at han udvises efter blot otte minutter.

»Dommeren sagde noget til mig, og jeg sagde noget til ham,« konstaterer Johansen i et toneleje, som ligger langt fra de store bogstaver, Henrik Jensen brugte efter kampen: »Michael skal bare holde sin kæft.«

Noget at varme sig på
Kort inden pausen får AB-lejren endelig noget at varme sig på. Efter afskeden med Heine Fernandez og Abdul Sule er der mangel på angribere, men Prince Nana gør, hvad han kan, for at fylde tomrummet, og efter flere energiske forsøg bliver det 1-1.

»Han er en god type, der sparker godt. Prince skal bare vide det selv. Han mangler lidt selvtillid,« konkluderer cheftræneren. Set udefra er der afgjort potentiale i den muskuløse angriber, men spørgsmålet er, om et bundhold er det rette sted at samle selvtillid.

Sportschef Peter Rasmussen, der småfrysende følger sit hold bag rækværket, erkender da også, at han leder efter en angriber.

Klokken er nu et kvarter i fire, og få kilometer derfra er FC Københavns kamp mod Trelleborg forbi. Den blev blandt andet brugt til at spille nyindkøbte Michael Silberbauer og Lars Jacobsen ind på holdet. En situation, som er ren ønsketænkning i AB.

»Vi har ikke ret mange penge. Så får vi nye spillere, bliver det enten på leje- eller korttidskontrakt,« siger Peter Rasmussen, der også har en midtstopper på ønskelisten, hvis ikke Palle Sørensen og Lennart Lynge bliver klar.

Slut før det begynder
Halvfem er dagslyset og kampen forbi. Efter 1-1 mod Fremad Amager må AB konstatere, at de indleder deres overlevelseskamp fra bunden, og måske er det hele slut, før det overhovedet begynder. »Vi møder Herfølge to gange samt Frem, FC Nordsjælland og FC Midtjylland i de første fem kampe i foråret. Efter dem ved vi, om vi er rykket ned.

Det bliver svært, men vi tror selvfølgelig på det,« smiler en efterhånden rødnæset sportschef, hvis træner havde endnu et ønske efter kampen. »Vi kan også godt bruge én på midten, der kan dirigere både defensivt og offensivt,« siger Henrik Jensen. Der er ingen tvivl om, at akademikerne virkelig har noget at tænke over i disse dage.