To repræsentanter for amatørerne i moderklubben udgør AB-bestyrelse.

 • Fritstil hele banden
 • Stendød fusion

  Som et skib i sit lange livs værste storm står AB i dag stort set uden kaptajn eller styrmænd på broen.

  Mandag meddelte bestyrelsesformand Mogens Flagstad og næstformand Allan K. Pedersen, at de ikke længere ønskede at have fat i det ror, der skulle redde den nødlidende SAS-ligaklub fra at gå til bunds.

  Uden Mogens Flagstad og Allan K. Pedersen står AB med en bestyrelse, der kun tæller tre mænd, hvor af den ene, Bent Jakobsen, ifølge B.T.s oplysninger også er på vej ud.

  Tilbage sidder to repræsentanter for amatørerne i moderklubben. Jens Hjortskov og Laust Joen Jakobsen er lig den bestyrelse for AB Fodbold A/S, som i dag skal sætte sig sammen, se hinanden i øjnene og passende kunne én af dem vel spørge: Hvad gør vi nu, lille du?

  Laust Joen Jakobsen:

  »Det er vigtigt at slå fast, at nu går AB ikke i stå. Vi har fortsat en administration, vi har fortsat et superligahold, der onsdag skal spille pokalfodbold, og vi har faktisk fortsat en ledelse.

  Men hvad vi gør nu, det kan jeg ikke svare på. Det er det, som Jens og jeg skal finde ud af i morgen (i dag, red.).«

  Laust Joen Jakobsen har siddet i AB-bestyrelsen siden 2000. Jens Hjortskov er nyvalgt.

  Bent Jakobsen, ejer af Marforce A/S, storaktionær i fodboldklubben og manden, som tidligere på året reddede den professionelle afdeling fra en betalingsstandsning ved i en situation, hvor kassen til lønninger til spillerne var tom, at gribe i egen lomme, kunne ligne en ny stærk mand i Gladsaxe.

  Men Bent Jakobsen er i mere end en forstand fraværende. For øjeblikket er han på forretningsrejse, og han har desuden meddelt, at han grundet arbejdspres ikke ønsker meget mere bestyrelsesarbejde i AB.

  Ifølge B.T.s oplysninger går Bent Jakobsen faktisk med en plan om at træde ud ved den næste generalforsamling. Den mulighed regnede han med at få, når en ekstraordinær generalforsamling om en måneds tid skulle have taget stilling til en eventuel overbygning med Farum Boldklub.

  Med den smækkede dør efter Mogens Flagstad og Allan K. Pedersen tog AB afsked med den duo, som tegnede fodboldbutikken. Advokat Flagstad som formand, forretningsmanden Pedersen, der mere opererede bag linierne.

  Her spillede hovedaktionæren, der som Bent Jakobsen sidder med omkring fem procent af aktierne, til gengæld en stor rolle. Allan K. Pedersen overtog en lang række opgaver efter sportsdirektør Per Frimann, som i april fik nok. Blandt andet forhandlede han kontrakter med spillerne og aftaler med sponsorer.

  Allan K. Pedersen havde i går »endnu ikke taget stilling til«, hvad han vil med sine aktier.

  I en meddelelse til Københavns Fondsbørs, hvor AB-aktien er noteret, begrundede Mogens Flagstad og Allan K. Pedersen det dramatiske og usædvanlige skridt om at forlade bestyrelsen med umulige arbejdsbetingelser i forsøget på at finde et grundlag for en overbygning med Farum Boldklub.

  Et flertal i hovedbestyrelsen - altså moderklubben - udtrykte skriftlig i en offentlig meddelelse, at man forholdt sig »skeptisk til overbygningsplanerne«.

  Den udmelding fra amatørerne i baglandet kunne Flagstad og Pedersen, der havde givet sig selv seks uger til at forhandle med Farum-lejren, ikke leve med.

  »At man ikke bare kunne lade os undersøge mulighederne for en overbygning og så tage stilling på det grundlag, vi ville fremlægge, ja, det fatter jeg ikke,« siger Allan K. Pedersen.

  Formanden og næstformanden satte AB-amatørerne kniven for struben, da de hørte, at en offentlig udmelding er på vej.

  »Vi fortæller dem ret firkantet på det møde, at hvis de bliver ved med at have den holdning, så ville Flagstad og jeg revurdere vores situation, for vi følte simpelthen ikke længere, at vi kunne udføre vores hverv,« siger den nu forhenværende næstformand.

  Laust Joen Jakobsen - et af de to moderklubsmedlemmer i profbestyrelsen - ville ikke skrive under på udtalelsen om »skepsis« overfor Farum-projektet.

  »Jeg synes, det er brandærgerligt og dybt beklageligt, at vi nu står uden formand og næstformand. Men skal jeg være ærlig, så forstår jeg dem godt et eller andet sted.

  Jeg forstår altså heller ikke, hvorfor vi ikke først kunne have undersøgt mulighederne for en overbygning. Og så derefter havde taget stilling på en ekstra ordinærgeneralforsamling. Det er en ansvarlig bestyrelses opgave,« siger Laust Joen Jakobsen.

  Kan du godt blive siddende i AB Fodbold A/S-bestyrelsen, hvis du er så uenig med dit bagland?

  »Det kan jeg ikke kommentere nu. Formelt kan jeg godt,« siger Laust Joen Jakobsen.