Golfsporten er ramt af sorg.

Den kun 22-årige Celia Barquin Arozamena er fundet myrdet på en golfbane i den amerikanske by Ames.

Hun var golfspiller og havde allerede markeret sig som et stort talent i sin tid på det amerikanske universitet Iowa State.

»Celia havde et smittende smil, en boblende personlighed, og alle, der var heldige nok med at kende hende, var velsignede,« lyder det fra den øverste sportslige ansvarlige på Iowa State, Jamie Pollard.

Politiet blev mandag kaldt ud til Coldwater Golf Links-banen i Ames, fordi man havde fundet en efterladt golftaske. Efterfølgende fandt man liget af Celia Barquin Arozamena, der oprindelig var fra Spanien.

En 22-årig mand er blevet anholdt og tiltalt for mord.

Celia Barquin Arozamena blev kåret som årets kvindelige sportsudøver på Iowa State tidligere på året, hvor hun også gjorde sig bemærket ved at vinde den såkaldte Big 12-turnering, hvor en stribe af de mest prestigefyldte universiteter i den sydvestlige del af USA dyster mod hinanden.

Den unge golfspiller stillede i løbet af sommeren op i den store amatørturnering European Ladies Amateur i Slovakiet – og vandt den.

Celia Barquin Arozamena med trofæet i Slovakiet.
Celia Barquin Arozamena med trofæet i Slovakiet. Foto: EGA HANDOUT
Vis mere

Indbyggere i Celia Barquin Arozamenas spanske hjemby, Puente San Miguel, er samlet for at mindes den 22-årige golfspiller.
Indbyggere i Celia Barquin Arozamenas spanske hjemby, Puente San Miguel, er samlet for at mindes den 22-årige golfspiller. Foto: PEDRO PUENTE HOYOS
Vis mere

»Vi er alle knuste. Celia var en dejlig person, der var elsket af alle holdkammerater og venner,« lyder det fra Iowa States golftræner, Christie Martens:

»Hun elskede Iowa State og var en enestående repræsentant for vores skole. Vi vil aldrig glemme hende konkurrence for at blive den bedste og hendes lyst til livet.«

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår begravelsen finder sted.

Celia Barquin Arozamena vil blive mindet, når Iowa States football-hold spiller på søndag.