Regler:

I DAGENS ORD gælder det om at gætte et ord på 5 bogstaver i så få forsøg som muligt og allerhøjst i sjette forsøg. Hvert gæt skal være et gyldigt dansk ord. Lidt ligesom i det klassiske spil Mastermind får man efter hvert forsøg at vide, hvilke bogstaver som ikke er med i svaret (grå farve), hvilke bogstaver som er med, men skal stå et andet sted (gul farve), og hvilke bogstaver som står på den rette plads i ordet (grøn farve). Svaret kan godt indeholde flere af det samme bogstav. På den måde udelukker man flere og flere bogstaver og afslører mere og mere af løsningen.

Strategi:
I starten kan det være en god idé at gætte på ord med mange af de mest almindelige bogstaver. Det kunne for eksempel være ord som STALD eller GRINE. Så ved man allerede ret meget om, hvilke bogstaver der er eller ikke er i løsningen.

Når man så for eksempel kender 3 af bogstaverne, kan man prøve at gætte på ord, som indeholder dem, for så har man en lille chance for at ramme plet. Men man har også kun 2 pladser til at afprøve bogstaver, man ikke har prøvet før. Derfor kan man også vælge at gætte på ord, hvor ingen af bogstaverne går igen for at få mere information om ordet, vel vidende at gættet ikke kan være den rigtige løsning.

Hvis man gerne vil afdække, hvilke vokaler der er i ordet, kan man gætte på DAISY, ÆRØBO og UNÅDE, for de ord indeholder tilsammen alle 9 danske vokaler. Men så har man også brugt 3 af sine 6 forsøg, og man ved ikke meget om konsonanterne endnu. Det er hele tiden en balancegang.

Det er en god opgave at gå til og fra i løbet af en dag. Hvis man er løbet tør for idéer, kan man lægge opgaven fra sig, og så kan det være, at man kommer i tanker om et godt gæt senere.

Det sociale aspekt:
Når man har fundet løsningen eller har opbrugt alle sine gæt, kan man let dele sit resultat uden at afsløre løsningen. Den tekst, man deler, viser nemlig kun antallet af gæt og farverne på felterne, og altså ikke de ord, man har gættet på. På den måde giver det god mulighed for at konkurrere med sine venner.

Spil alle spillene her.