Danskerne tænker mere over, hvad de putter i munden. Stor undersøgelse viser, at den danske befolkning er blevet mere sundhedsbevidste.

Væk med fedt og sukker og andre usunde ting.

Vi tænker i stigende grad på sundheden, når vi spiser. Det viser en undersøgelse fra DTU Fødevareinstituttet, hvor 8385 mennesker er blevet interviewet om deres spisevaner.

78 procent af befolkningen siger i undersøgelsen, at de ofte eller meget ofte bestræber sig på at spise sundt. Tidligere var det kun seks ud af ti danskere, der gav udtryk for det.

- Resultaterne peger på, at danskerne er blevet mere sundhedsbevidste i løbet af de sidste 10 år, siger seniorforsker Margit Velsing Groth fra DTU Fødevareinstituttet i en kommentar til Ritzau.

Undersøgelsen viser, at oplysning og viden om sund mad løfter sundheden. 40 procent svarer også, at de ønsker at spise mere frugt og grønt i fremtiden.

- Da mange danskere ønsker at spise sundt, og en stor del af befolkningen gerne vil ændre kostvaner, er der samtidig et stort potentiale for fortsat at kunne fremme sunde spisevaner i befolkningen, siger Margit Velsing Groth.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) er klar til at give yderligere oplysning, så danskerne får mere viden til at spise sundt.

- Øget oplysning, tilgængelighed og produktudvikling er den rigtige vej at gå, hvis vi vil ændre de dårlige vaner, skriver hun til Ritzau.

/ritzau/