Tab dig mere end et halvt kilo om ugen ved at spille computerspil. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det virker, mener forskere.

Vægttab er sjældent rigtig sjovt. Enten skal der tælles kalorier, eller også skal luren på sofaen skiftes ud med en tur i fitnesscentret. Helst skal der faktisk sættes ind med nye, sunde vaner på både kost- og motionsfronten.

Men nu er der gode nyheder til de lidt mere mageligt anlagte typer, der drømmer om at smide et par kilo inden den bikinisæson, der - på godt og ondt - lader vente på sig.

To britiske universiteter - Exeter University og Cardiff University – har nemlig opfundet et hjernetræningsspil, der kan hjælpe dig med at tabe 0,7 kilo om ugen. Forskerne mener, at spillet, der er opbygget som et helt almindeligt simpelt computerspil, kan få dig til at spise omkring 220 kalorier mindre om dagen. Det skriver Daily Mail.

I spillet gælder det ganske enkelt om at undgå at trykke på usunde madvarer som chips, kager og chokolade, men i stedet vælge sunde snacks som æbler, gulerødder og knækbrød. Tanken er, at spillet vil træne din hjerne til at associere usunde snacks med at 'stoppe', så du dermed vil træffe sundere valg.

Det tager omkring 10 minutter at gennemføre spillet, og forskerne opfordrer folk til at spille det fire gange om ugen for de bedste resultater.De understreger, at spillet muligvis ikke fungerer for alle, og at folk med et BMI under 18,5 ikke bør spille det.

Spillet, der indtil videre har fået navnet 'Foodtraining Study', er dog stadig i sin spæde begyndelse, og er kun blevet testet på 41 personer. De tabte i gennemsnit 0,7 kilo om ugen i løbet af de seks måneder, forsøget varede. Testgruppen var alle overvægtige og meget glade for kalorieholdige snacks, da de begyndte 'træningen'.

Du kan spille spillet HER (åbner i ny fane). Det er gratis, og du skal bare oplyse din e-mailadresse.

»Disse resultater er blandt de første, der peger på, at en hurtigt, enkelt computerspil kan ændre folks spisevaner,« lyder det fra Dr Natalia Lawrence fra Exeter University, der står bag undersøgelsen.

88 procent af deltagerne vil fortsætte med træningen og gerne anbefale det til venner, oplyser hun.

Hun understreger dog, at spillet ikke kan træde i stedet for sund kost og motion, men bare kan være med til at bryde dårlige vaner og i stedet etablere nye, sunde.