Vil du tabe dig? Så spis en banan til mellemmåltid – den stabiliserer dit blodsukker og tager trangen til de søde og usunde madvarer.

Den gamle skrøne om, at bananer er fulde af fedt og gør dig tyk, holder ikke. Bananer er ifølge chefdiætist Lisa Bolting et super mellemmåltid, fordi den mætter og samtidig indeholder en række stoffer, der er gode for din generelle sundhed. Derfor anbefaler Lisa Bolting alle at hoppe med på bananvognen.

Vil du tabe dig? Meld dig ind i B.T. Slank

Bananer giver dig et energiboost. De indeholder nemlig tre slags frugtsukker - sukrose, fruktose og glukose og fiber. Når du spiser en banan, vil du derfor tilføre øjeblikkelig energi til kroppen, og dit blodsukker vil stige og forblive stabilt i et godt stykke tid.

Bananen er rig på fibre og optages langsomt i kroppen. Bananen sikrer derfor, at dit blodsukker ikke falder hurtigt igen og gør dig lækkersulten.

Bananer er også fantastiske at spise før træning, hvis du mangler energi eller er småsulten. Faktisk giver 2 bananer dig tilstrækkelig energi til halvanden times hård træning.

Spiser du således 1-2 stk. bananer ca. 20 min. inden træning, undgår du at proppe dig med kalorierige energibarer eller andet mad, som blot gør dig tung i kroppen, og giver maven ekstra at arbejde med.

- Bananer har i mange år været lidt fy at spise, da vi har troet de indeholder fedt og mange kalorier. Men i en almindelig banan er der kun omkring 80 kalorier, og bananer er derfor perfekte som en del af din kost, når du vil ned i vægt, siger chefdiætist Lisa Bolting.

Bananer har faktisk mange gode egenskaber. Den kan for eksempel medvirke til at forebygge en række sygdomme og lidelser - hvilket gør bananen til et must i din daglige kost.

Det er bananer gode for:

Blodmangel: Bananer har et højt jernindhold og kan dermed stimulere blodproduktionen.

Forstoppelse: Det høje fiberindhold i bananerne kan gendanne en normal tarmfunktion

Nervøsitet: Bananer er rige på B-vitaminer der beroliger nervesystemet.

Overvægt: Grundet bananernes høje indhold af frugtsukker, er de ideelle som mellemmåltid idet de stabiliserer blodsukkeret og dermed trangen til usunde madvarer.

Rygning: Hvis du prøver at holde op med at ryge er det en god ide at spise masser af bananer. Bananer indeholder nemlig B6 vitaminer, B12 vitaminer, kalium og magnesium som hjælper kroppen med at afhjælpe nikotin trangen.