Et nyt sødemiddel hjælper dig både med at holde vægten og renser dit blod

Nu kan du drysse sukker på havregrynene og samtidig nedsætte risikoen for at få sukkersyge.

Hemmeligheden er sødestoffet sukrin, som både søder din mad og hjælper dig med at holde et stabilt blodsukker.

Historien er godt nyt for diabetikere og andre, som har risiko for at udvikle sukkersyge. Hollandske forskere har nemlig fundet ud af, at sukrin kan forebygge sukkersyge og bremse sygdommen, hvis du allerede lider af den.

To skefulde om dagen er nok.

Undersøgelsen fra Maastricht-universitetet blev for nylig offentliggjort i det anerkendte tidsskrift »Nutrition«.

Hollænderne har fundet ud af, at sødestoffet sænker blodsukkeret. Samtidig fandt de tydelige tegn på, at skadelige, frie radikaler blev neutraliseret af det nye sukker. Begge dele godt nyt for folk, der har sukkersyge eller er i risikogruppen for at få det.

For ikke at tale om alle, der gerne vil have det biologiske ur til at tikke lidt langsommere. De frie radikaler spiller nemlig en stor rolle i aldringsprocessen. Som antioxidant kan Sukrin altså tilsyneladende være med til at holde dig ung længere.

Sukrin består af erythritol, som er et naturligt sødemiddel, der findes i pærer, meloner og vin. Det nye sukker blev godkendt i EU sidste år og er allerede i handlen i Danmark.

I Diabetesforeningen kender man ikke til den konkrete undersøgelse og har ikke hørt, at sukrin skulle kunne sænke blodsukkeret.

Klinisk diætist Susanne Elman Pedersen siger:

- Vi anbefaler Sukrin til diabetikere på linje med andre sødemidler, som ikke giver en stigning i blodsukkeret.